04 May 2009

konvOkesyen day

skang ni tgh cOti balik kelantan, rumah mentua ku, jumaat 01 Mei 09 mmg cuti Hari Pekerja, so apply cuti isnin & selasa (4 & 5 hb), tpi kna potong selasa sbb aku ada kursus HRMIS kat INFRA, Bangi..hampeh...bru nk lepak sehari kat rumah...

so ni time adik ipaq ku konvo, sabtu 02 Mei 09, IKM Pasir Mas, Kelantan...





gmbar : apsal muka ko camtu letih sangat la konon ye sapik...




gmbar : yg tengah tu mak mentuhe aku & baju kebaya pink buat muka budget ayu bakal biras ku merangkap aweks adik ipar ku (xyah la nak pki sopan, ibu knal doh mu tu ndia weii)





time ni aku x sampai lagi sbb tmpat dalam dewan muat utk 2 jmputan je stiap graduan, so aku & hubby tersingkir dari senarai...huuhuh....so bagus gak xyah la aku nk kna bangun awal siap2 anak & aku utk ke majlis tersebutttt....so sblm tu gi serbu kadok dulu carik mmber lama mektok a.k.a ain bes pren masa blajar poli dulu....dh habis majlis baru aku sampai dgn gaya cute mute ayu sopan & anggun bersama beriringan seantero family kecik ku...(bru 3 org kan, thn depan aku nmbah le anggota...hhuu)





gambar : eh sempat plk nk snap ketibaan toh puan seri datin jiji ni ea, ha meh ambik gmbar lg byk....



gmbar : meh adik sapik gmbar ngan akak meh...




gmbar : eh main cak2 plk dak2 nih...suka sangat ea...





gmbar : dengan ini, kami mengakui berasa sungguh gembira kerana telah habis blajar bnda2 yg memenatkan kpala hutak utk berfikir & mendesign





gmbar : yeaa...dah habis meh baling2 songkok...pastu tah sapa pnye terjatuh dlm longkang (kes x bedong tgn masa kecik la nih)




gambar : aku penat & panas, dok je bawah pokoq tggu dorg posing





gambar : ank aku ni klu dh dpt paksu dia mmg xnk lepas dah, syg sgt paksu dia takot kna tggal...
gambar : tgk tu sibuk je tgh2 org nk gmbar...hurm like moher like soN...yihahha












gmbar : ala siannye tgk pic nih, kebulur gila ank aku ea...












gmbar : nah makan nih, lapar sangat ye...






gmbar : eh sedap pulak roti dak nih, meh bgi abah skit...

















gmbar : nah, mama nk ke, nganga mulut cepattt...aaaaa....ngap ngap



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


....lol...

gmbar² yg ni aku meraban t' igt balik kenangan kOnvo² aku & hubby dulu...nk gak pakai jubah nih...tggu la adik ipaq ku habis melaram pastu aku soh dia bukak...hahahha

amcam...cun kan
gmbar : yihhaa...hangen je mak mntua haku tgk perangai gler mnantu dia nih...uhuhu




gmbar : eh², suko plk mak mentuhe i nih...






HABIS......jom balik, tpi sblm tu singgah plk Rantau Panjang, habis kan duit. jz nk bgtau je, gmbar x smpat hambik, sbb panas gila & aku pon x terdaya nk pose², snap² bagai...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

besOknye plk, aku & azim dating berdua pegi Kota Bharu, habiskan duit lagik, pasal ape aku dating sbb anak aku mak mentuhe nk jaga, dia x bg bawak, aku apa lagi pucuk di cita la...




tmpat² yg hingin & dirancang utk dituju ialah : KB Mall, Pasar Siti Khadijah & Tesco


so, mula² gi KB Mall, carik barang² aksesori laptop, dh jumpa pi makan aiskrim pastu aku buat bnda jahat...hehhehe...masuk salOon pi rebOnding rmbOot...(tetiba pnye rancangan)


pi masuk kedai tu tanya rege klu rebonding rmbut pnjang...RM168 (utk rmbut pnjang bahu) tpi aku x mo kerat rmbot so tolak tmbah bahagi darab (all total is RM250 sbb haku nk barang bagus, pki Loreal & rmbut lebih dari bahu)dia cakap 3 jam baru siap...aduusss hancus rancngan aku nk derak gi pasar & tesco, ye r kn, klu 3 jam maknanya siap nnti dh kul6, pasar pon dh tutup, pastu nk balik rumah lgi


gmbar : mamat ni plk sibuk je nk cuci gk rmbut dia, xpe sib baik dia bayar



...hbis setel semuaok jom blk



1 comment:

  1. comel gile si aqeef tu....tetiba rasa cam lapar tgk dia makan dgn enaknya..hihi

    ReplyDelete

thanx sudi nak ngOmel blk kt cni..ngOmel la panjang2 takpe saya suker...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Mush mengOmel | Template Designed By Blog Bingkisan Hati