31 July 2010

Arianna 1st burfday party @ ScrumptiOus


2 mggu lps lgi nur aisyah musfirah call aku utk burfday party pertama anak dia...nur arianna maisarah....disebb kn buat weekend aku ok je...mana ada gov servant keje time weekend...lg pula incik husband i duty jaga traffic budak sekolah....so konpOm2 la xde budak yg sekolah time weekend....maknanya the whOle family blh pigi kn....tetiba call cakap nk buat mlm tadi....sib baik xde pape prOg...so jalannnnnn.....



balik keje semalam dh lmbat, tpi smpat g survey tmpat ni, dh sekali jalan nk blk rumah sggah je la...sib baik senang carik...dh tau tmpat x la tergagau nk gi mlm nnti...masa lalu depan ni tgk dorg tgh buat final preparatiOn...aku tgk semua merah, putih & itammm...so kena la dgn baju2 kitorg mlm ni...sib baik aku beli baju merah itam....yg lain2 mmg dh ada red....sekali ngam da dgn tema....huhhuhu party stat 8pm - 11pm...tapi aku siap lmbat....dkt nk kul 9 bru kuar rmh...azim nye bebel jgn cakap....boley pecah gegendang telinga aku...skali sms ecah dia bgtau dia pn ondaweiii...cibeetttt....aku igt aku dh lmbat.....



gmbar : x sempat aku nk tOuch up lelebey...nk pki bulu mata pelesu pn x sempat....auuww




sampai sana carik parking....masuk dalamm...salam tuan rumah...salam mak dia..(owwhhh mak ecah ni dulu cekgu kat sek tmn muda-ustazah rokiah dud...anak macam **** hahahhahahah)

ok ok...port tmpat baekkk...depan kipas....dlm 1/2 jam gitu party stat...nyanyi 2 rOund tiup lilin skali berday gurl nanges plk...tekojot kot tgk huha huha bising....huhuuh






makan....time....kek aiskrimmmm mmg terbaekkk..aqeef x yah cakap...dia n babah dia sama je sorg gila cake sorg gila ice cream....aku byk ambik pizza sbb pizza dia rasa lain x sama mcm piza hut dominos etc....beside aku pn mmg gila pizza...hmpir keseluruhan berat bdn aku terdiri daripada pizza...carbs....fat...(hussshhhhh)






berday gurl bz didukung sana cni...aku pula men snap saje la aqeef pnye aksi....eisya time tu dh tdo...dia mmg minah bunga...xley jaga lewat mlm...xley bising....romantic je....si aqeef lgi bising, lgi rmi lagi lewat mlm lagi suka... hurmmm 2 different characters of thOse kids...sorg perangai babah sorg perangai mama....bagus...aqeef mmg 100% totally perangai aku...creativity, talented & etc...hahahha....belum bab menyanyi lagi...






restaurant ni nyer deco sgt menarik & shanteq la....kat sudut aku ambik ni actually dia buat english style....tapi tukang snap pict ni adalah amatur...hahaha...so non ado la view yg shanteq tu....tapi aku ada rembat pict2 dari fb ini...slh sorg guest yg ado mlm tu...sori ye, i pinjam sket je pict u....xpe i tmbah glamor u lagi...jgn mareee...



ah kak Nia Diana jgn mare sy pinjam sket je...ye...TQ


TQ lagi sekali....






gmbar : ni baru smpai rumah...aku & aqeef sempat lagi nk memOsing macey....hahahhaha...dimana saje...




ok2 agak2 kul 11pm...mata pn dh memberat perut pn dh bulat....eisya & aqeef pn dh terkulat2...so balik time...salam ecah...muahh...muahhh...salam mak dia....ciauuuu.....tapi bl balik rumah dh washOut....salin baju scha & aqeef, dh tdo kn dorg ehhh sempat lagi aku nk ber fb....mata dh merah cam singa ponn.....heee


bubyee...






29 July 2010

opis tgh renOvate....

keadaan kat opis skrg ni mmg tgh kelam kabut...sbb tingkat 20 tgh renovate...so 3 seksyen yg ada kek ctu kono naik kat tgkat 20M yg sompit tu sementara siap...tatau la bape lama masa nk siap....ko bygkan la...1 seksyen je ada bape org....gilOs

sib baik skrg ni unit HRMIS tgh bz memantau ke seluruh negeri...so non ado la kat opis time tgh bersesak2 ni, panas / serabut & semakkkk....

so...pict2 ni masa mggu lepas...skrg ni aku x masuk lagi opis utk mggu ni...esok jumaat sari tu je la aku masuk...pastu mggu depan aku gi Infra, Bangi plk ada bengkel HRMIS lagi dgn kementerian...wal lahhh...sgt siyookkkk...tapi penat la asyik kna travel...even hari ni pon aku x g opis sbb demam...semalam g opis JB, sgt sejuk...air cOnd dia tahap membunuh sel2 di kesemua jari...ko byg kn lah smpai lebam, merah & gatal jari2 aku...x bely jadi...kak nurul yg kulit buaya bersejuk 24jam di mana saje tu pon cakap sejuk..apatah lagi aku yg memiliki lemak terurai ni w/pon secara fizikalnye badan ku tahap beruang....waaaa...(kna stat diet balik ni...xley jadik.....)


gmbar : ate ko byg la cenggini...mau habuk merata alam...



gmbar : cenggini la seksyen aku menyempit....


gmbar : mamat2 ni ble plk layan berburaks kat tmpat2 habuk ni...



sekian dilapOrkan.....



14 July 2010

EMO tetiba....




nak tdooo...dh sangappp...tapi tetiba teringat aqeef & aleisya....kat babah dia sikit x ingat (tipu...) mama rindu laaaa....waaaa nk balikkk......


tadi, adik ipar ku call...aqeef nanges nk mama dia....sebak plk aku dgr sore dia nanges pggil nama aku..."nak mama, nk mama susu milo"....


.
.
.
.
.
.
.
.


pict ni mlm sebelum aku pegi kelantan...test baju aunty nadea bg kat aqeef...baju ammar...aqeef tetiba nk plk x pki seluar...selalunya dia akn malu & x selesa klu x pki suar...ini dari petang smpai ke mlm berspenda je... aqeef buat muka konon xheran la nk bergmbo...cuteee je



cover spenda dgn botol air...sib baik spenda kaler sama...




ni aleisya masa 1 bln lpas...klu x silap...aku sayu tgk gmbo ni...mcm merenung aku dgn sedeyyyy....rinduuuuuuuuuuuuuu


........hurmmm...isskkk...srrrOoootttt....waaaaaaaaaaaaaaaa







aku nk nangess...tapi dh dekat nk menitik dah ni pon....











(buat2 tarik selimut tutup muka)




























13 July 2010



rindu mo nulis.....

wahhhh rindu kat uols la....dh lame kn x mengOmel...bz skettt ler...skang ni kul 12.53am jam kat lappy ni....skang ada dalam bilik Suite 1701, hOtel Renaissance, Kota Bharu, Kelanton.....Suite uols....(x agak2)....




gmbar : memula smpai pn dh teruja tgk lip lap hOtel ni....




gmbar : yeahhh bebeyyhhh....



makan hangenn??? no no no...kitorg skang mmg tgh rOund the wOrld bulan ni...stat hari ni 13 jul - 14 jul kitorg akn ada di JHEOA, Kelantan untuk mantau status update terkini HRMIS....so rabu petang nnti akan ke JHEOA pahang smpai jumaat petang baru balik kl.....sian my anak2 kna tggal...yg plg kesian kat bapak dorg..huhuhuh



ehhh...lupa plk...camne aku bley dok suite plk kn...padahal rate sokongan 2 ni RM115 je utk hotel 1 malam kn....hehhehe...masa boOking aku request deluxe roOm which ada 2 katil bujang...tapi bila smpai cni nk check in, tetiba dorg mintak maap sbb x dapat bg bilik deluxe sbb dh let go....mau x mau utk mnjaga ati & kpentingan custOmer a.k.a we ols ni...so dorg pn gnti dgn bilik suite ni...berbalOi balOi...huhuhu....duduk suite tapi rate deluxe....ssoooorrrgggaaa....




bilik dia sgt besar....katil xyah cakap...klu aku, k.nurul, ana & k.die pon boley tdo skali atas tu....yang laen2 x yah cakap la...bilik ayor dia, bar dia...ada iron sumer...yg best LCD TV...siap ada dua...satu ngadap katel satu lagi ngadap ruang tamu...gilos mewahhh....


malas nk add captiOn...u ols budget sndirik je la pe pict nieyhhh....
















hahahhaha....syOk kan....setelah memasing berperak bersnap sana sini rupa bilik...so pe lagi makan time...


lOkasi nya...FoOd Village, Jalan Pengkalan Chepa (klu x silap)



makan steambOt...buffet ...RM13.90 sekepala...mkn la smpai lebammm....











gmbar : terbaeekkk wooOkkk....pulut mangga....sluuurpppp...










dah kenyang....pulang hOtellll....




gmbar : datin ni dh terbOngkang...dh mkn kenyng2...pe lagi...dengkur cam beruang...hahahhahaha






apsal aku rajin tetiba updated...sbb aku berjaya online guna blutut ke HP & cOnnect guna phOne jadik mOdem...walaupon speed x laju mana...tapi yg bestnye...x putuss...sbb tu tetiba aku rajin & x tdo lagi...kat hotel ni ada netwOrk cable tapi bila aku tanya kat kaunter sejam 21 hengget...gila...sib baek aku tanya dulu aku tros online je smpai pagi haru nk mmbayor...mmg la speed dia laju 100Mb, nk bnding dgn aku pnye 115kb...mmg tahap ko kat langit ketujuh aku kat tanah yg dh dekat dgn kerak bumi...hehehhehehe

tgkkk...dh online kat 2 jam pon still laju, x putus & aku dpt online dgn senang ati...
aahhh...esok kuyu je dlm bilik meeting tuh...camno nk bg taklimat....huhuhu




ehhhhh....ptt la mata ku mcm sangap...dh kul 2.59am...gilos mau yg ado terbabas esok...ariOoosss...esok mo kirija pi mantau org...kasik rOtan mereka2 yg x updated HRMIS....


bye...u ols jiji nk bagi muaahhhhssss kat pipi sumer2...yg geli pi basuh cuci bersih2 pipi korg gosok ngan berus sabut...kang berjerawat akak x jamin...hikss...byeee...tggu la 2 thn lgi akak hapdet lagi ye....
dahhh tdooooo...rugi la tilam hempuk2 xmo layannn...isskkk kalau la incik suami ada kat sebelahh...auuwwwww



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Mush mengOmel | Template Designed By Blog Bingkisan Hati