27 January 2011

Mush Review : Makan Kat Mana Malam Ni

agak² tak tau nak makan mana malam ni, meh aku suggest 1 tempat best, deme² yang dok kampung bharu tau lah kan, Restoran Imperial Medina, Masakan Cina Muslim.


Bertempat di No. 43 Jalan Raja Abdullah, Kampung Bharu. Depan Menara DBKL. Restoran ni sangat luas tempat makan nya, nak makan bersila pun boleh.


kat sini ikan dia segar², nak sauk sendiri pon boleh kalau sanggup..huhuhuh



tapi takyah lah sampai nak bersauk kan sebab dia dah sediakan dah ikan² yang telah siap disiang & fresh lagi...pilih je....aku berkenan sangat tengok ikan siakap, srruuppp...


ketam pun ada, pilih je then duduk la, order nasik, pastu ikan sotong udang ketam yg kita pilih tu nak masak apa.


Menu masakan lain pun banyak, tengok gambar semua sedap², tapi kita makan ikan dulu ye...nak rasa ikan siakap masak pedas dia dulu, sotong bakar & sayur² an, WAJIB ado...


mak buyung timah la yg ajak makan sini, nak makan sotong bakar.


dak kecik dua orang ni lagi banyak main dari makan....




time to eat ye....baca bismillah dan...ngap ngap ngap..huhuhu alamak punya la lapar sampai lupa nak ambik pict masa hidangan sampai...so jadinya ambiklah yg tengah makan nih...hehehehe

so, dah ada idea nak makan kat mana ke, ala susah² pi sini je, sampai aku taip entri ni pon dok terkeliur teringat ikan siakap dia yg sangat setapppp....



p/s : kitorg makan sampai ikan tu punya kepala pun tak nampak rupa, laki si timah tu la, buek malu yo...ahhahahaha...asalkan kenyang kan...


4 comments:

  1. hi mush, best ye masakan kat situ...akak tau kedai tu tapi tak pernah singgah pun. one day nak ajak hb pegi try lah....tgk kat gambar ko pun dah nak terliur nih...heeee

    ReplyDelete
  2. boleh tahan la kak lia, kalau tak kitorg selalu carik makan kedai sama je, saje je tukar angin, tukar selera, tapi kalau masakan daging & ayam memang sedap, daging lembut je, kot dia pakai daging batang pinang...hehehe

    ReplyDelete
  3. salam pls check http://tintanitra.blogspot.com/2011/01/arghhhhhh.html.

    ReplyDelete
  4. Boleh pegi nanti kat sini. tak penah tau pula ada restoran ni kat kg baru. Saya pun suka JJCM ni

    ReplyDelete

thanx sudi nak ngOmel blk kt cni..ngOmel la panjang2 takpe saya suker...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Mush mengOmel | Template Designed By Blog Bingkisan Hati