29 September 2009


budak gOndOl....


cian kat aqeef...pale dia naik ruam...dia mmg kuat bepelOh, so x dapek den nk simpan rmbut dia smpai pnjang...bila dh naik ruam dia pn x senang duduk, asyik garuk pale je...aku plk yg kesian tgk...so mau x mau...korbankan je rmbut dia....


hehhee...this is new aqeef.....new style...sangattt




gmbar : kemain suker rmbut gondOl....





cian aqeef kan, dh x hencem...agak² bape lama nk pnjang balik......




sebenarnya kan, aku yg tarah rmbut dia smpai tObek, so mau x mau terpaksa bOtak la nk selamatkan dari cacat rupa.....hahahhahahahahhahahah

ye r, dh dia x dOk diam kan, camne aku nk kosentret gunting rmbut dia....huhuhhu




25 September 2009

Pagi jumaat yg menyerabutkan...rOsak plan aku


ada plk pepagi ni tetiba muncul nenek tuhe ni kat opis...bukan ko cuti ke isnin baru masuk opis...semak jew la....tolOng la bagi kitOrg bersamarenda kat opis hari ni....


24 September 2009


dah stat kOje...


ingat nk masuk semalam tpi sbb mcm malas so hr ni la bru masuk opis....disebabkn nanny cuti, so terpaksa bawak aqeef gi opis....nenek dia kat muOr lagi, kemain serOnOt xmo balik kl lagik....klu x lama dh aku hmpuk aqeef bia nenek dia jaga...hahhahahahhaha


kat opis xde org pn, so tu yg aku xkesah nk bawak aqeef...dia pn kemain seronot lagikkk.....



gmbar : habis sumer kertas nk cOnteng...meja aku pn jadik mangsa...



gmbar : xmo dok atas kusi, x sampai nk tulis...nk naik meja je budak nih....




gmbar : dapat pensel & kertas kemain suker....



gmbar : keta kodok aunty shima jadik mangsa...




gmbar : penat main, isi minyak dulu...





gmbar : busan dok ofis turun bwh tgk ayak pancut...kusyukkkkk jewww






gmbar : kul 11 babah dia habis syif pagi, datang ye ambik aqeef....tukar turn jaga plk....




Disebab kan akulah bos kat opis so pe lagi....merayap Jalan² cari pasal jap...ajak pak cu dOi pi makan busatttt....





gmbar : mcm itik² berburakksss....dua² muncung pesalll...





gmbar : bukan ada org pn kat S.Recipe ni, tapi servis kemain lembap....aqeef nye burger smpai aku dh habis licin makan pn x smpai2 lagik, last2 aku kenselll...nasib ko la budak pndai2 la void bil yg dh punch tuhh....nasebbbbb






Sekitar Raya 2009

thn ni raya muOr ye kekawan sbb thn lepas dh balik kelantOn rumah mentuhe....so sbb thn ni mak aku nk balik muOr rumah atOk so aku ikut le...xkn nk raya kl sesorg...



gmbar : Aqeef & uncen (ayat pelat aqeef) & pakcik cOusin, tah apa nk gelar si adi ni




gmbar : oit dak kecik tgk sana org ambik gmbar tuh....kusyuk dok main mnde...



gmbar : Aqeef & babah pki sama, aku mls nk buat baju nnti dh lpas peknen xpki plkkk.....


gmbar : kemain susah nk snap dak ni, xley dOk diam, sampin pon dh senget dahhh...ni je yg ado


gmbar : dak² ni dh dapat makan x hengat dah....ni tah rOund yg ke berapa...



gmbar : dak kocik ni anak sepupu aku, so dgn aqeef adalah dua pupu...

gmbar : lepaking time...dh kenyang sumer sandOrrr....apak yg paling ke depan...hahhahaha


gmbar : time mummy bg duit raya, Aqeef dulu yg pi salam, budak duitan sungguh....pi ambik byk² duit raya pastu bg mama, tau la mama nk bwt pe...hahahahahhaha















Last day puasa

dalam sibuk² semua mereka² balik kampung last puasa, aku still kat kl lagi sbb azim koje...so mau x mau kna tggu mlm bru leh gerak balik muor, johor...rumah atuk...

thn ni giliran raya dengan family aku sbb thn lps aku dh raya dgn mentuhe kat pasir puteh, kelantan.....

raya thn ni semua balik johor, so aku pn ikut la sama.....

nk gerak siang panas & takut jalan jem...klu gerak malam raya w'pun jem boleh thn lagi, xle panas....so sempat lagi berbuka di

RESTORAN WONG SOLO, AYAM BAKAR PENYET....
Lokasi : Taman Dagang, Ampang....

sbb paiz nk open table aku ikut je...pe susah


gambar : aku x perasan plk team JJCM, TV3 ada dtg cni (sbb aku pn jarang tgk citer tuh)



gambar : menu kat cni mcm² & yg pnting semuanya masakan indon - jawa (nama pon pelik²)

gambar : nmpak itu pekerja punyer uniform, sgt stylo, ada gaya jawa..





gmbar : tempat makan sangat menarik, kitorg bOoked yg duduk bersila, syok skettt







14 September 2009


1st berbuka kat luar

sepanjang bulan Ramadhan thn ni, ni la 1st time aku buka kat luar, selama ni buka kat rumah je, ada aqeef ko tau la kang aku nk makan dia sebuk je nk kacau, tu yg baik aku buka kat rumah jew....

so ni en. wazir, gombak belanjo...tempat di cari & dibooking oleh wan din, Restoran Dulang Kampung Baru, xde la sedap mana pon dia masak, tapi aku pelik tgk org ramai, sampai kna bOoked...hurmmm

layan je la...semuja lauk² hidang masakan tomyam...bole la...makan jew...jgn banyak bunyikkk



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Mush mengOmel | Template Designed By Blog Bingkisan Hati