31 October 2010

selamat hari ahad....

tu je nk cakap....huhuhuhuhu


pe aktiviti korg hari ni....aku x tau nk pi mana, tggal aku dgn aqeef je, aleisya di dok ngan mummy dia... babah dorg plak koje...(hahahah pe kelas keje hari ahad, - tiada niat ditujukan utk pekerja di pantai timur ye, ni aku nk ngata laki aku je...hehehhe )


hurm tengahari nnti, nk ke x folow nadia gi makan2...klu difikirkannn pergi la rugi, sbb klu pergi for sure aku makan...klu makan for sure x hengat dunia..klu dh x hengat dunia for suree apaaaaaaaaaa....jawab la sndiriii










30 October 2010

selamat malam minggu

huhuuh...dh malam....entri yg pertama utk hari ini....sgt bz mengemas rumah yg x kemas....

korg layan bola x skrg ni.....hhuhuhu.....

azim x dapat tiket so layan kat rumah je la....sib baek aleisya dok kat rumah mummy dia....bebas btol dua beranak itu melayan bOla sambil meng high kn volume tv...


camni la gayanye bila tgh klimaks melayan bola...klu boleh nk masuk dlm tv tuh..hee


seketika kemudiannnnnn......

ni gaya nye bila....dh 1st half....kelantan 0 negeri sembilan 1


menyirap je mmber...lagi2 aku bakar dia bukak youtube lagu hobin jang hObin....hahahhaha....


aku x tau la apa yg best sgt tgk bola ni...ye la lain org lain kegemarannye...ye x, aku x bole la, walau cuba gak teman azim tgk bola tapi fikirn melayang ke lain...huhhuh (klu dh x minat kn...)


ni la padahnye bila ngacau babah layan bola, kan dh kena marah pastu dok la diam2 susu kt ctu



cubaan aqeef utk memujuk





ehhhhh....opocot...hampeh dua beranak ni melOmpat2.....dah 1 - 1 dah.......


punye la suker siap lompat bintang...sib baik tgn x kena kipas....




huh lantok kome le....akak nk layan BW...lagi syok baca entri2 korg kn....


ehhhhh dah habis dahhh...ok terima je kelantan - 2 - n.9 - 1





Align Centerhuiii dah merahhh je aku tgk tv nihh




yeaaayyyy...kemenangan pertama utk kelantannnnnnn
(eh aku sokong mana neyyhh sbnrnya)





alamakkkk jgn nk seronok sangat, lupa plk akak kalah betting...habis lah aku...kena dot dot dot....(jgn slh phm ye ini bukan 18 sx ni 18 SG huhuhh)

okey sedia utk menerima hukumannnn..... dush dush dushhh




29 October 2010

korang sokong saper???



esok di stadium bukit jalil, team kelantan akan bertemu negeri sembilan....


korang sokong mana???


hoben jang hoben atau gomo klate gomo....


klu tanya aku, minta maaf ye...aku x akn sokong mana² sbb nye....


** saya bukanlah peminat sukan bola harap maklum (klu bola jaring aku sukerrrr) julie jgn lupa ajak aku klu main netball..huhu

** maybe bukan team feveret aku ( semua pun bukan sbnrnya..hahah)

** yg lain² faktor adalah rahsia kang gadoh aku x jamin...heheheh


tapi terpaksa suppOrt team kelate sbb hasben aku org kelate...siap g carik tiket utk tgk final mlm esok....but so sad for him, non ado yg tggal, kaunter bukak je teros kena serbu, 1 jam je terlewat dah habissss....

xpe la yang u tgk kat televisyen je...kang i siap² irOn lagi baju merah you....(support la konon)...


pagi tadi dgr hot.fm...temubual phOne talk FBI dengan tok guru nik aziz

" apa komen tok guru tentang slogan kelantan..gomo klate gomo..."


jwb tok guru...

" bagi saya gomo tu kurg seswai, sbb bunyi mcm nk gocoh la, jadi klu gomo molek kelate tu lebih ok" (ni aku dh translate ikut ayt yg aku phm & sempat dengar je ye)


so apa nk gaduh² ye x....kita ni sesama malaysia je pon....bukan match game dgn negara lain....



cakap² sblm final.....( dari mereka yg sokong gomo kelate gomo)


apa kata setiausaha Kelab Penyokong Bolasepak kelantan....

" PENYOKONG Kelantan sejati sebenarnya berdisiplin. Sekiranya ada terbabit dalam pergaduhan mungkin mereka diprovokasi pihak lawan. Apa yang diketahui, penyokong Kelantan tidak akan menimbulkan kekacauan sekiranya layanan diterima adalah baik,” kata Setiausaha Kelab Penyokong Bolasepak Kelantan, Haron Ali, yang menolak tanggapan sebahagian besar peminat bola sepak tanah air yang melabelkan penyokong skuad Kijang ‘pembuat kacau’. "


sama² lah kita berdisiplin, biar pemain dapat main dgn aman....xmo la gadoh² kan..menang atau kalah adat permainan.....



ini pula dari blog kelantan fc....macam² berlaku bila kelantan dapat ke final...

untuk peminat bola sepak kelantan ni utk korg....


" nyo main caro demo...gomo klate gomo..."

ole-ole ole ole...






kepada peminat bola sepak negeri sembilan...layan yg ni ye.....jgn gadoh² tau.....hObin jang hobin


Dari sawah turun padang
Kini kau dah pandai nondang
Kali ini mesti monang
Bukan susah cukup sonang

Hoben jang hoben
hoben jang hoben
hoben jang hoben
hoben jang hoben.......




cOntohi mereka² ini

koranggggg......mereka² ini selalu berlumba di blOglist saya tau...klu korg tgk, dua² yg teratas tu saling berlumba....yg otainya of coz la Ben Ashari, & skrg ni si nadia juga sdg mengikut jejak langkah abg otai ini....


mmg betul tips dari abg ben, utk mendapatkan trafic kena sentiasa update...paham...bukan 1 hari 1 entri....tapi 1 hari ber entri²....ko buh la apa pon asalkan berupdate....kerana apa, kerana pengunjung masuk blog kita byk sebab, selain blog kita berhias lawa dgn renda bagai, mereka² juga nk baca cerita terbaru...klu setiap kali datang itu je x tukar² apa jadik...klu korg pun nk ke dtg selalu klu x berupdate kan....

jadinya...contohi & belajar lah dari otai² di luar sana yg lebey lama berada dlm dunia blogging ni....

selain itu byk lagi yg berlumba di antara bloglist aku ni, kak icaziesyira pon (aku suker nk sebOk ambik tau pasal ank dia huhuu...ayesha yg istimewa) , akuejulia (juga semakin rajin) yg lain² la sumer...aku tau korg semua mmg tangkas & ber idea, aku jz x punya masa je...nk siapkan entri baru pon bos dh jeling² apatah lagi nk buat auto-publish...huhuhu andai kata aku bekerja hanya utk hapdet blog je, dh lama aku buat 1 hari 80 entri...bos deal??? (konfem kena tata tertib hahahah)

p/s : cuba tgk sebelah bawah kat list aku tuh...ha kn dh naik yg lain plk...dorg ni klu masuk lumba kat circuit dgn go - kart ke hape...mesti pengadil pening nk tentukan sapa sampai dulu sbb semua smpai serentak....kan

hampir ke tengahari dah ponnn

mcm biasa, bila aku dh bz mmg x sempat nk hapdet pon...lagi² hari ini saya baru je masuk keje utk mggu ni, semalam cuti coz balik dari kuantan, tekak tros perit panas & semalam dtg lah segala batuk & selesema....yihhhaaaa

jadi sesampai pagi ini keje² sudah menanti, gurlfren pon dh menanti sbb rindu seminggu x jumpa...hahahah...jadi kena bagi sama rata melayan semua....so skrang saya sudah free, keje² sudah siap....

& yg penting bnda yg dh lama saya nk buat tapi x terbuat ialah membuang widget² yg menyemakkan di blog, supaya loading lebey laju....korg pon x bosan la nk dtg kat cni selalu kan....

hari ni hari jumaat rehat waktu lunch sgt panjang...kemana kah arah tuju kita...oowwhhh ISETAN Klcc ada sale, tadi dpt sms ada newsletter baru dibuka utk mmber's sahaja...jap lagi pegi gOdek, klu bekenan lunch ni kita merayau ke KLCC...sapa² yg berdekatan jOm kita gi gebang² minum² kat sana....

28 October 2010

pre - promo "mushonline"

entri ini saya dh lekat kat cni utk 48 jam...entri baru berada di bawah ini ye....TQVM




boley x pakai ayat camtu...huhuh


klu u ols perasan 2, 3 hari ni disebelah kanan blog saya ada widget LIKE page seperti ini kan....




klu korg perasan la kn (ke aku je yg perasan, sedey tsk tsk)



ye itu adalah fan page pinggan mangkuk saya di facebook...yg sukernye sbb sudah 100 orang yg LIKE page itu...to all fabians yg sudi LIKE...korang mmg best...dan jumlahnye semakin meningkat sekarang...TQ TQ



nk bgtau kawan2 sumer saya skrg ni sedang berjinak2 mengusahakan pinggan mangkuk berjenama VANTAGE, CORELLE, VISION, PYREX, LUMINARC, NORITAKE & CORNINGWARE....secara online


buat masa ini katalog itu hanya boleh diramas2 di facebook page saya sahaja....kerana saya masih lagi dalam pembinaan membuat blog khas utk pinggan mangkuk ini iaitu MUSHONLINE....maaf kerana masih dalam pembinaan & saya sedang sedaya upaya menyiapkan nya disebabkan semua saya buat sendiri & masa yg terhad juga saya bz dengan kerja hakiki di opis....


so berita baik kepada penggemar pinggan mangkuk brand ini...saya menawarkan dengan harga yang lebey murah dari pasaran kerana saya juga dapat murah dari luar pasaran...huhuhu sbb no impOrt duty yg dikenakan....best x ??? bestt kannn....


so berita baik lagi, sudah la murah, saya bgi plk bayaran secara ansuran & kutu selama 10 bulan / 5 bulan (optiOnal) ...juga boleh tunai (adalah dialu2 kan)


korang2 yg sudi sila lah berjalan ke sana ye....mana tau ada yg berkenan....nanti tiba masa utk me launching kn blog MUSHONLINE saya bercadang utk membuat satu GIVEAWAY (InsyaAllah) & hadiah nye mungkin salah satu set barangan yg tertulis di atas....korang nkkkk tak??? suker x??? huhuhu


ini antara pict2 yg saya dh uploadkan di sana ye....


Corningware






Set Corelle (Sakura)




Set Vantage






suker x??? sudi2 la jenguk ye.....sambil ringan kan tangan utk LIKE sekali.....














27 October 2010

calon pagi yang menceriakan saya...

selamat pagi sumer...pagi ni xmo dah cerita pasal makan2...ada org nk marah bila aku balik key el nanti....huhuh...& yeeaayyyy kejap lagi dh boleh balik, tggal 4 calon kat luar yg sedang menunggu utk di interview.....pastu kitorg akn berdesup balik kl xmo tguu dahhh....rindu kat 3 chenta hati i kat rumah ( owwhhhh thanx hubby sbb ambik cuti utk jaga anak2 masa i out stesen ini, lebiu so muchhhhh)


pagi ni calon agak ceria sikit berbanding semalam...semua happy & ceria, mcm2 gelagat pon ader....


eh lupa asyik sebut temuduga je, ok sekarang ni sedang berlangsung temuduga jawatan Pekerja Awam di Jabatan Hal Ehwal Orang Asli, Pejabat Kuantan, Pahang....saya sebagai urusetia di sni selama dua hari sahaja....sekian dilaporkan


ada yg sorg ni aku tgk sijil2 dia sgt bagus, dlm sukan, persatuan semua ada...siap ketua asrama masa sekolah dulu (yg penting dia orang asli - kumpulan sasar kami, sbb klu org melayu kita yg jadik ketua asrama aku x heran, dh biasa)....tapi yg slek nye apsal ko dtg pki T-shirt & jeans...hadOyaiiii kn boleh mngurangkan markah tu....xpe la klu ada rezeki ko ada la ye.....hope ko cuba yg terbaek depan interviewer nanti....


sorg lagi ni...sangat kelakar...yg berkemeja kuning





dari tadi suara dia je yg aku dengar, mulut dia sangat ramah....semua calon yg ada semua dia interview dulu, awak dari kampung mana, semalam transit kat mana...mcm2 la dia screen test dulu sblm calon masuk ke dalam...hhahahahha.....camni la yg kitorg nak...ceria & berkualiti (bia rupa kita ni x semana tapi hati, perlakuan, budi bahasa tu ada kannn.....bagus la camtu



klu semua peserta camni, byk cakap konfem interviewer di dlm pening nk bagi markah habis dah sumer bagus2 kn.....eehhehehee









26 October 2010

oowwhhhh perut saya sangat ketat...


kamu semua nk tau, apa yg saya hadiahkan utk perut saya masa lunch tadi.....





di sini la tempat nye.....SARA THAI KITCHEN, di kuantan dekat2 je dengan hotel kami duduk & pejabat kuantan.....pengarah negeri pahang sangat tawadduk & merendah diri....(pengarah negeri yg lain pon camtu ye) asal kami2 ni turun cni ada je bawak gi makan tmpat best2.....



kedai ni masakan dia semua sedap2 & femes (org kuantan sila jawab, ye ke)...sbb nye dh dua kali saya di bawa / dibelanja di kedai ini time makan lunch...(staf kuantan ni kaya2 ye)..huhuhuh kang belanje lah lagi...





tengok la...tengOk la.....gile sedapppp semuanya....



ini air kawan saya, bandung, 3 layer....manyak siyyookk wooo





air aku biasa2 je, ice lemOn tea, ye la air org kebanyakan...huhh




tOmyam, ikan kerapu masam manis, kailan ikan masin & kerabu sotong......




meh aku kasik clOse up sket kerabu sOtong....gila manis rasa isi sotong tu......fressshhh & yg penting tidak hanyerrrr






& ikan kerapu masam manis, ko nk tau aku ni penggila ikan, jadik klu dapat siakap / kerapu msk cenggini mmg sehingga menjilat dinding la org cakap...kena plk kerapu dia sangat rangup & freshhhh.....




sekali dh stat mkn semua x pndang kiri kanan dah...pengarah ke bos ke aku x kenal dah...hahahahahmkn sedap punyer pasal....ingat itu je yg di ordernya...sekali datang plk siakap masak stim....mak aiii ni pakej nk bg kembung ni perut aku.....rezeki jgn di tOlak dude....klu korg pon cOnfirm langgar diet....kannn




tgk la portion dia, sampai ke tulang pon still panas sbb bwh tu ada api....lagi tmbah sedappppp & berkrim lelemak aku....




siakap yg berjaya di tawan..tggal kepala je semua x larat nk perabih...heeee








alhamdulillahhh...sangat ketat dah perut aku...time kaseh bossss.....ni yg saya suker klu dtg pejabat kuantan.....semua baik atiiii.....heeee






nak balik tu ada plk lalu kedai jual sOuvenir nih...comel giler, nk singgah masuk dalam kita ni numpang org....sempat snap je la buat ngigau2 balik karang....









p/s : sekarang sy sangat ngantok kerana makan sgt banyak...nadia helpppp....tulOOnnn...dimanakah bantuan yg saya nk tu...bantuan utk mencairkan lemak...ahaakkkssss......








hampir ke tengahari

hype u olsss...bekfes apa pagi tadi....kitorg jz mkn kat hotel nih je....dh bayor kn....xkn nk bazer pi mkn kat luar plk.....udah la byr sendiri kan....so balik karang claim ratus2 hahahaha...(oopppss x berkattttt)



oleh kerana perut melayu, aku mesti ambik nasik walau sikit...boleh je sebenarnya x mkn nasik pon tapi kita kat tmpat org, krg klu tetiba lapo balik malas nk merayau carik mkn...hhehehheeh (alasan lagi)




ni pengarah kami punyer... mmg jaga badan...dia x pernah mkn nasik....so jz ganti dgn bnda karbohidrat lain...gila jaga badan btol...hahahhaa aku klu nk camtu konfem ICU (alasannn)




kul 8.30 temuduga stat, jadinya kitorg termanggu je la kat cni sampai selesai tgahari karang...pastu kul 2.30 sambung balik smpai petang......sib baik bwk laptOp ni ha...boleh hapdet & blogwalking (hahahahahhhaa)........








semoga hari ni, korg semua ceria & lebey baik dari semalam....


ariOoosss...amigosss






petua buang angin dalam badan




selamat hari selasa...kita ber wifi dari pejabat jheoa kuantan pagi nihh....

bukak email semalam, ada kawan2 forward, petua yg baik, ringkas utk dikongsi bersama...




Sumber : email kengkawan



Saya nak kongsi 1 petua dengan anda. Petua ni saya dapat hasil daripada pembacaan saya semasa berada di kampung.

Petuanya ialah petua bagaimana untuk mengurangkan masalah angin dalam badan.
Petua ini bersumberkan daripada kata-kata Saidina Ali Bin Abi Tholib karramallahuwajhah.

Saidina Ali berkata ;“Apabila anda hendak makan epal, hidulah baunya dan kemudian barulah makan epal tersebut.

Kerana apabila anda melakukan demikian, setiap penyakit dan bahaya akan dihilangkan dari tubuh anda dan segala sesuatu yang disebabkan oleh ANGIN akan lenyap.”

Epal berkhasiat membuang angin dalam badan. Haaa, mudah saja petua Saidini Ali ni kan.



Apa yang perlu anda buat ialah,

1. Cium atau hidu lah bau epal.


2. Kemudian, makanlah epal tersebut.



Pastikan anda hidu atau cium dulu bau epal sebelum makan. Itulah petua yang diajarkan oleh Saidina Ali karramallahu wajhah..



(dan2 tu ada epal kat bilik hotel smlm, hahahhah gler psycho muke cium epal, nk ambik feel buang angin)










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Mush mengOmel | Template Designed By Blog Bingkisan Hati