06 March 2011

ni yang malas kalau ber weekend di rumah mak

taukah kamu apabila diriku berada di rumah mak, yang paling jadi aktiviti ialah masak seorang & makan beramai2..hehehhe, aktivitinya ialah makan sesaje..mencikk la...kalau kat rumah sendiri pandai plk budget tak makan, hehehehhe....


utk menu lunch tengahari tadi, aku just buat nasik goreng je, untuk nak bagi gaya special skit, so buat lah black pepper chicken, ada la jadik ku namakan "fried rice with chicken black pepper sauce"...poyo je ececcece nama takmo kalah, ni kalau aku jual kat restoran istana bambu, mau aku charge RM18.90 sepinggan, sama rege dengan body splash kat Mushonline shoppe huuuhhuhuh




untuk sepinggan ni je aku deco segaya ini, bagi kat emak makan, yang lain2 cedok la korang sendiri dalam kuali tuh...huahahuauhaha......(tahukah pinggan corelle koleksi emak ni dah 20 tahun, gila kukuh btol)




p/s : jemput makan semua, kalau camni gayanya, camno nak menang contest PJJ ni mummy anna???hehheheheh...i serender awal2 dah ni....

9 comments:

  1. Pandainya Mush jelita masak..jemput join segmen review blog akak

    ReplyDelete
  2. Biasala la...kalu check in kat umah mak....kita la kena jadi part time maid ,tapi saya dah terliur tengok nasi goreng mush tu.....alahai.......

    ReplyDelete
  3. halamak babe's u all semua terliur ke, meh la datang rmh mush plk..huhuhuhu

    ReplyDelete
  4. hai awak :) saye da join awak :) follow me back ok :) http://tayarpancit.blogspot.com/2011/03/rasmi-senarai-pasukan-f1-2011.html

    ReplyDelete
  5. aktiviti masak seorang tapi makan beramai2 bley buat haru jugak klo alin yg masaknye..hu3

    nasik goreng akak 2 nampak sedap!

    ReplyDelete
  6. nice post..follow my blog

    http://sayangcoco.blogspot.com/

    n maybe u will win prize in my lucky draw content soon

    ReplyDelete
  7. hallo cik adik mush...lama tak dengar khabar berita. mcm sedap nya nasi goreng u tuh..terlior akak yg dlm pantang nih...hehehe...mush, masakan restoran bambu tu tak sedap ek? baru je akak planning nak pergi...bila lalu kat situ nampak cantik sangat restoran tu...tak pe lah, ada masa akak pergi try test tengok...take care mush....:)

    ReplyDelete

thanx sudi nak ngOmel blk kt cni..ngOmel la panjang2 takpe saya suker...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Mush mengOmel | Template Designed By Blog Bingkisan Hati