22 November 2012

Ke Mana Nak tumpahnya Kuah Kalau Tidak ke Nasi

Peribahasa camni dah biasa kita dengar...


" Mana nak Tumpah Kuah Kalau Tak ke Nasi "


menerangkan maksud, sesuatu perbuatan yg sama antara pertalian rapat...contohnya perangai bapak yg sama dengan anak, perangai anak yang sama dengan mak...atau raut wajah sama, perlakuan, kebolehan dan apa sahaja yg boleh dikaitkan...


owhh my peribahasa plak kita pagi ni, hehehehhe






cite ni time aku nak gi keje pagi tadi, mengejutkan leisya sekarang adalah sangat mencabar, makin besor makin liat dia nak bangun, kalau kejut kasar sket sbb nak bagi bangun, nanti nangesss, gedik sunggOh...dah terbalik jadi aqeef plak yang senang nk dikejut..itu bagus sbb senang nk bangunkan dia pagi² nanti nk mandi pi schOol thn depan...



yg ni sesaje snap pagi tadi, hambik ko leisya kalau dapat tdo, ikut dan diaaaa je kaki melebau ke sapa² pon sebelah dia...sekarang ni, asal jam 3, 4 pagi je mesti leisya terjaga & bangun masuk tdo bilik aku, pastu mesti nak menyelit antara aku & azim, macam biasa babah dia la yg mengalah bagi ruang kat leisya, padahal tiap malam pesan sebelum tdo malam ni jangan bangun masuk bilik mama, eehhhhh tup tup ada dah sebelah aku, kadang² tak sedar bila dia masuk, tetiba nahhhh kaki dia dah naik ke muka kita, kadang² tu tendang perut aku, aduhhhhh ganas sungguh...


wachaaaaaa.....



ni namanya babah dia cakap LIKE MOTHER LIKE DAUGHTER... 
**hahahahhaha kantoi aku pon tdo ganas**

2 comments:

  1. tudiaaa.. kalau tido nyenyak tul sampai tak sedor kan.. kaki tangan naik atas badan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheheh...memang ganas u...kalah i...

      Delete

thanx sudi nak ngOmel blk kt cni..ngOmel la panjang2 takpe saya suker...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Mush mengOmel | Template Designed By Blog Bingkisan Hati