12 March 2014

Aleisya Fazryn turns 4

Alhamdulillah, tiada kata² seindah bahasa yg dpt saya gambarkan, bilamana anak² membesar didepan mata dengan sihat, gebus, sempurna & segala yg indah...

Alhamdulillah sekali lagi, anak dara mama dah 4 tahun hari ni.. 12 Mac 2014



 Aleisya fazryn sepanjang 4 tahun ni....

* Bijak
* Rajin pergi sekolah, pergi mengaji petang², rajin buat homeworks (yg teacher tak tanda pon nak
   buat jugak)
* Gedik (suka melaram barang make up mama)
* Kuat Nangis
* Kuat Merajuk
* Penyayang (ada² masa peng garang haha)
* Sangat helpfull (kat sekolah menjadi kesayangan teacher katanya sebab suka tlg teacher Harpreet
   angkat buku, tolong ambilkan kasut kawan² masa nak balik school dll segala pujian yg ketua 
   teacher selalu cakap tiap kali ambik dia balik school) tapi kalau kat rumah takde pon camtu =p
* Manja
* Sikit² nak kiss abang & adik dia, kadang² memang aqeef luku je sebab rimas dengan rambot dia
   yg mengerbang tak suka ikat tapi nak kiss² abang, hehehhe (sian leisya)
* ada 1 mama, 1 abah, 1 mummy, 1 papa ... haaa nampak tak limpahi kasih sayang dia tu, kakak
   aku dah isytihar dia sebagai anak angkat secara rasmi pon, so kalau untuk medical cards kakak aku
   tu, aleisya leh tumpang dapat rawatan sama.
* kadang² akan jadik rajin menolong (tolong tambah kan sepah rumah, tapi taknak tolong kemas)

yang lain² perkembangan normal macam budak² seusia dia...



Moga membesar menjadi anak yg solehah, jaga akhlak, jaga tingkah laku, jadik anak yg boleh mama banggakan ye.. mama & babah tak cukup nafas kalau fikir nak membesarkan anak perempuan dalam zaman sekarang ni, walau dah sama je takutnya nak membesarkan anak lelaki pon, tapi bak kata pepatah dolu² 'nak menjaga lembu sekandang lebih senang dari menjaga anak perempuan seorang'.... tapi aku tak pernah rasa pon jaga lembu, bapak aku ye lah tu mmg hObi dia...hehehehhehe

Okbai...
-
-
-
-

Pengalaman melahirkan aleisya disini

-
-
-
-

4 comments:

  1. Assalamualaikum kak. gaya leisya pakai peplum tu comel betul.. manja kan dia? ehehee sheila singgah klik tabung anak-anak akak. semoga mereka semua membesar dengan sihat dan jadi anak yang soleh dan solehah ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. sheila singgah sambil klik tabung sini ~~~

      Delete
  2. epy bestday kakak leisya.. moga jadi anak yang soleh..aminnn..

    ReplyDelete
  3. comel betul leisya ni....diz is y i love 2 read ur blog...hihi

    ReplyDelete

thanx sudi nak ngOmel blk kt cni..ngOmel la panjang2 takpe saya suker...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Mush mengOmel | Template Designed By Blog Bingkisan Hati