29 June 2009

keceriaan bertukar ke'meraungan...hahhaha




pada hari sabtu yg lepas aku telah mmbawa aqeef berjalan² ke kedai mainan utk membeli mOod dia..heheheh yg sebnrnya aku nk bwk dia gnting rmbut...dia ni plg x suka org pgg2 rmbut. lg² nk gunting...hurmm...



so sblm tu bawak la dia g main² ball dulu ke, so sampai je kat barber dia cam dah lain plk, masuk je kedai, cina tu dh stat pgg gunting aqeef pn stat melalak......


gmbar : korg tgk, babah dia daripada kna duduk tros kna bangun dukung dia, sepanjang gunting rmbut tu, menangis x habis²...aku mmg biar je sbb perangai dia mmg camtu, selagi x stop gunting selagi tu dia nangis...biarkan...


gmbar : dh siap gunting, senyap je, ko tgk tadi kemain melalak..ngengade....



gmbar : aqeef new lOoks, new hairstyle....nenek dia mmg nyampah klu tgk aku cacak² rmbut cucu dia...hahahha...blm atok dia tgk lgi, kuliah subuh aku kna...







26 June 2009

x smpat nk updated...sorii



hari ni cuti, aqeef demam lgi, mlm tdi meracau, nangis x hnti2...so dh siang aku sangat ngantok & aqeef plk x nk berenggang dgn aku, nk pegi mndi pon dia menangis dgn nada yg sangat kuat...wadduuhhhh......gi mana nih....aku dh la semalam EL, so terpaksa la EL gak hari nih...

igt boleh la ngapdate blog ni hr nih, tnjuk korg statement aku kan...tapi mak plk ajak gi kajang...hurrmmm...xpe la petang2 balik karang la aku ngedet ye...ariioosss...mak dh marah2 soh siap...aku x mandi lagi dari pagi nih...hua huahau






23 June 2009

aku telah di tag

**thanx diya sbb buat aku bertmbah bz dgn tag ko nih..


1. do u think u are HOT??
selalu...sbb aku kuat berpeluh, pastu bru lepas mandi mesti kna dok dpn kipas, klu x maunye muka aku ni kat dahi2 ni berpeluh je....hahahahhaha

xde la aku jawab main2 je...aku xde la hot mana pon, klu org tgk aku biasa je...cool, tpi azim je la kot ckp aku hot...hahahahah


2. upload a fav pic of u


3. why do u like this picture
sukati la sbb aku rasa aku lawa sangat hari tuh...hahahah credit utk kak ina CD,sbb buat muka aku sgt lawa...ni time nikah aku...apa yg buat aku rasa lawa..tang pipi...hahahh...meh aku kasik zOom skitt


* nk gak upload pic, zoOm2...ceettt


4. when was the last time u ate pizza
Minggu lepas...makan dengan nor...aku penggila pizza, tiap2 minggu gi makan tu pn xpe..nor suka chicken wings dia...waahahah....semua yg berkalori tinggi...baik utk menggemukkan badan..

5. the last song u listen to??
Black Eyed Peas - Boom Boom Pow, bru je td smbil tgh taip entri ini....

6. what are u doing right now beside this
mkn buah...buah plum...nak ke???

7. what name u prefer beside yours..
Erk? tak terpikir lagi la..

8. people to tag..5

* sis watie
* misslyn
* nadirah *wpun dia tak update blog dia (sbb dia hanimun kat bandung),
aku nak tag juga dia... pedulik...
* ......
* ...... lagi dua ni aku malas pikir,cukup r tuh...

ha aku tau dah, yg lagi dua ni...aku nk tag
* mama (nurul) - weh buat blog la jgn nk baca blog aku je..huhuh
*cikin (aggun_cikin) - ni pon sama, mana blog ko, tukau link la...asyik baca aku pnyer je...

9. who is no 1

sis watie dia ex hosmet merangkap ex ofismet masa aku keje KKLW, putrajaya, skang dua2 dh kawen, aku keje kl, dia still kat sana...ko jgn x buat ea tag nih...IRC pon IRC gak...huhuhu

10. no 3 is having relationship with?

nad ni suppOse mnjadi bakal adik ipar aku...tpi last2 paez tarik diri (sgt jahat paez)...so...&..so...nk bwek camno...tpi aku & nad still keep in tOuch...weh pegi bandung mn ole2 aku..konon2 kna cOpet la...pe la...uhuuhuhh (sian ko kan)

gmbar : ni la nad, saje letak gmbar dia (bg dia tumpang glemer kat cni) ,nmpak laju sgt upload gmbar pgi bndung tu, padahal bru balik je nih..huhuhuh


" so, nad jgn lupa buat tag ni ye...pastu xyah nk tag aku...tag org lain plk..."

11. say something about no 5

cikin, dia skoolmate...rapat x rapat mana tpi bole la nk tepuk tampau..hahahha....time skola dulu dia budak2 nakal, geng2 ponteng sekolah...hahahaha (aku pon sama gak) hahahhahaa- gelaks lagi...


12. how about no 4

nurul a.k.a mama polymate aku (boleh ke) 1 politeknik dulu...cOurse yg sama...medical electronic engineering..gmbar dia dlm lappy kt rumah la...klu x leh upload...hahahah (gmbar lubang idong dia) - aku mmg suka dengki2 org ni, klu kna kat aku balik- diam mmbisu

13. who is no 2

misslynn...ex ofismate masa kt putrajaya...jgn malas ye buat tag ni...at least ada gak mnde u nk updated blog...




** kisah IRC, malam ni aku ada jumpa prospek lagi,makan2, borak2 & bisnes...hhhuuhuh






jOm BALI

ni aku nk citer 2 mmgu lepas pegi makan kat restoran jOm BALI, carrefour wangsa maju (lama giler perap entri ni bru nk kuar...huhuhuhhu)...time lunch azim plk off hr tuh, so smbil ajak dia teman gi post office sambil tu gi makan....decoratiOns dcini adalah agak2 menarik....ada la rupa2 bali tu kan, walau x sangat...



gmbar : siap ada bntal...ala2 cam santai la...aku poyo pegang nk posing jerk...
tah daki2 sapa lgi dok kesat kt bntal tu..yaarrkkkkssss...






gmbar : ini adalah nasi lemak bali...kira RJB chOice la...boleh tahan nmpak gmbar...cam banyak je nasik dia...kan main tggi ko susun..



gmbar : ni adalah prawn wantan sOup...yg aku order sbb aku mmg suka dgn wantan, baik goreng atau rebus...sgt deliciOus





gmbar : mcm biasa mesti pegi dengan azim...abih xkn nk dating ngan laki org plk kan...bek aku dating ngan laki aku...dia bayar...hahhaha...


gmbar : dah makan je...xyah nk borak2..tu yg azim makan ialah nasi goreng ayam...
ayam sangat besar 1 whole leg...pggil apa x tau...quarter kot...siap ada papadom lg...sangat banyak nasik dia...

sup itu adalah kepunyaan aku ler....(ye ke makan sup je)


gmbar : restoran ini telah di tag oleh JJCM series, TV3...tapi aku xtau pon sblm ni...time bayar baru nmpak dia gntung plaque ni kat belakang cashier...so snap sudah...







14 June 2009

twweetttt....tweeetttt....SMSSSSS....




yuuhhuuuu....mlm td Hp S.E 5Mp james bond ku ini berbunyi riang...ada sms dari some one yg ku sangat sanjungi kerana hasil seni lakaran tangan inai 'beliau' (beli jiwa skit)...

salah satu lakaran inai beliau di facebOok nye...meh tengok

ingat senang ke nk buat bunga rOs tu beb, aku tiru dengan teliti pnye la lama nk siap...huh
sis dayu ni ialah :

Dayu is a henna artist with a Bachelor’s Degree in Art & Design, and working towards her Master’s Degree in International Business. She has been appointed as the official Henna Artist for a Reality Show called “Cari Menantu” on TV9. (aku cOpy je dari page dia)



sis dayu : Salam, still interested nk beli d professional henna kits? Ada tinggal satu jer lagi ni.

(dulu aku pernah email dia nk beli kits set untuk menginai,
(1 botol, metal tip saiz 'M' & 'S' & etc la)


mush : ala sis, mahal sgt,lgpun sy tolong inai kan kwn2 je, dorg sumer tau nk murah, design nk cantik, lgpun sy xde bisnes lebat cam sis...hehe, sy malas sket nk bisnes.

sis dayu : Oic..kalau serious nak, leh jadi apart of dayu designs team...Maknanya u cover certain territory tapi kak dayu yang buat d marketing..Apa yg u tau...bila dapat tempahan, kak dayu akan inform u sejurus selepas cstomer confirm bayar deposit pd kak dayu.

(wahhhh....aku baca sambil mulut melOpong - pak mat tutup mulutnya nnti di masuk lalat) ngap2 - dia ajak aku jdi team kecik dia, x kisahla pecacai pon kan...hahhaha

mush : Ala, tpi sy x pndai design kak..saya boleh tiru je...xpe ke...

sis dayu : klu pandai meniru...itu dah cukup bagus...Tapi awak area mana eks??

mush : Jln ampang, tpi sis pnye bunga ros coprted btol, susah nk tiru...hehehhe


(dan sms itu habis takat itu je, aku yg mcm malu nk teruskan sbb cam x confident je, aku takut weh celoreng tgn org x kenal ni, kang x jadik ke hape, kna maki) korg nak kna ke??? aku x sanggup

nanti2 la aku sms sis dayu balik, tggu aku dh bersedia...tpi hati merOnta cam nk je...tapi maluuuuuuuu

sis dayu baca ke entri ni....jgn la i dh nyOrOk bwh meja ni...hehehehhe

kt cni adalah sebahagian design sis dayu yg ngetOp & profesiOnal ini

klu korang suka2 klik la gmbar bg besau skit, nk copy ambik je la, aku xkesah...klu la korg pndai nk tiru kan...hahahha






gmbar : sis dayu ni adalah pelakar inai utk calon cari menantu 2
yg kat tv tu la, dia la yg lukis inai dorg...gilo pro kau ye kak




gmbar : ini lah sis dayu nih yg mOolat & shomel...jgn marah kak...
saya pn mOolat gak...



gmbar : cara2 pro melakar tau...korg sila belajar...hahhaha
tu nmpak pen inai dia tu, tu yg aku nk beli hari tu, semua dia import dari US
tau x bape harga 1 set kit tu...
hahahah RM400++ tau...wwwOooohhhOooo





klu korg suka2 bukak je page dia...tgk sndiri...

kak dayu aku bwat entri free je kat ko kak...sbb aku suka design ko yg cantek2 tu...hehhee

http://www.dayudesigns.com/

http://iranian-gurl.fotopages.com/












12 June 2009

tea time....

slalu ptg2 balik keje ambik aqeef , harus bagi dia mkn dulu, sbb dia slalu tdo awal mlm2, klu x nnti esok pagi2 msti kejut aku nk mkn...

balik keje semalam singgah kat KFC ampang park, beli set snack plate, saje nk bg aqeef mkn whipped pOtato, ayam aku mkn...hhahaha


aqeef mmg sgt suka pd ini KFC whipped pOtato...tgk je le 'kegelejOhan' dia mkn, smpai dh masuk tgn2 dlm mangkuk tu, siap hirup, jilat tangan bagai....hahhahaha

like mama like sOn...ehh aku plk...


gmbar : mula2 sopan je la dia mkn...




gmbar : pastu dh stat x semenggah dah...









gmbar : ni lg la...Ya Allah anak sapa la ni,
aku suka bia dia mkn dgn cara dia, serOnok tgk..hahhaha


gmbar : pastu sempat bwat pOse gedik, hahahhahaha
i like very much this pict...
sungguh gatal kau ea


gmbar : dah2, minum cepat, nk mandi...nk maghrib dah
cOmot dah nih




Dah kenyang kan, kemas cepatttttttt,
gi buang kat tong shampah gi...

gud bOy...





ha...main la tOpi babah tu ,ma x tau kang abah marah...









camne nk marah, tgk dia senyum pn bwat aku cair...hahhaha



gmbar : sempat lg mkn biskut lg sblm mndi nih...td kan bru mkn wpd ptto je...
heee....anak sapa lg sekali nih..






pastu dh mandi kacau mama ber blOgging....
abih camno, ni pn nk ikut jejak mama ke, bertenet
tiap mlm smpai lebam...hahhaa




Dah...dahhh g tdo...





10 June 2009

cuti lagi hari nih....

hurm....aku cuti lg hari nih.....aqeef demam plk, pg tdi panas giler badan dia..minum susu lps tu muntah, melambak atas katil...bawak g klinik 24 jam(klinik Famili - setiawangsa), smpai sana kul 7.15 am, boleh dorg cakap doc ada kul 8 nnti...boleh???

palotak korang bek xyah buat klinik 24 jam, last2 aku g carik kat area belakang tu, jumpa lgi 1 klinik 24 jam, Klinik Mesra...sib baik ada doc, tu pon dia soh tggu jap, ntah doc tu tdo ke hape....
aqeef kna mkn ubat batuk, ubat demam & ubat antibiotik (sbb dia ada cirit birit skit)....

so...camno akak asyik cuti jerk...ni tggal 9 hari je la balance yg ado....hhuhhhuhhuh




09 June 2009

lagi penyambung keturunan keluarga haji daim

31 Mei 09 punye cerita....

ni anak sepupu aku...so dia adalah generasi ke 4 dalam keluarga atok aku, kita kira dari atok je la...kang klu moyang aku melarat2 plk nk carik bapak moyang aku la, atok dia lagi...payahh...

so kita kira dari yg masih hidup je....

Haji Daim - atok aku
Halimah - makcik aku (nenek baby)
Zul Izuddin - sepupu aku (bapak baby ni)
zul naqiuddin - anak sepupu (baby ni la)


kitorg g melawat dia kat HUKM, malas nk g rumah...so reramai g jenguk kat ctu....


gmbar : naqiuddin sangat cOmel, masa timah snap gmbr ni,
dia sempat mmberi seketul senyuman yg comel...






gmbar : abang dia lahir berat 3.15kg , naqiuddin plk 3.28kg,
makin lama makin berat, nnti adik dia 3.5kg plk..huuuhhh



gmbar : aqeef sibuk je,nk pegang2 baby



gmbar : yg aku surprise nye, bukak je sarung tgn baby ni,
cuba tgk jari dia, runcing2 nye...ikut jari bapak dia...



gmbar : aqeef & kaka mama
(ni nayli panggil timah camni r, kakak dia pnggil, bukan makcik ke)




gmbar : kiri ini adalah mak baby,tgk perut dia,
mcm ada 1 lg baby dlm tu..hahhaha






gmbar : berbaju belang adalah bapak baby....
kaki naik tu pakcik baby...hahahhaha




gmbar : ni dak kecik dua org ni bincang apa tah...tgk nayli tu, sungguh btol







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Mush mengOmel | Template Designed By Blog Bingkisan Hati