15 September 2010

satu hari di hari raya


hari ni hari ke 6 syawal....ok sudah 6 hari berlalu, & cam biasa cerita adalah lapuk...huhuhuhu

kisah di pagi raya.....bangun mandi sunat hari raya & pakai baju raya....sebelum tu of coz kna siapkan anak2 dulu...baru mama dia boleh mandi dgn senang lenang.....

& oleh kerana beraya di kl saje, al kisahnye kemeriahan itu kureng la skettt.......adik badek laki gi semayang, aku mmg x dapat la nk pi apabila anak2 yg kecil ini menepek sahaja kn....

menu di pagi raya kitorg cam biasa....klu x ada sapa nk anyam ketupat mestilah nasi impit yg senang dibuat sahaja, rendang daging (wajib), kari ayam (optional) kekadang kurma ayam, lOdeh (wajib) & kuah kacang (wajib)..... & oleh kerana aku mOod berpantang hanya rendang daging & kari ayam jo la yg boleh di usik, kacang lontong ko dok diam kat ctu...huhuhuhu sadissss x dapat nk baham lontOng........



cam biasa harus bergambar di pagi raya....

aleisya time ni tah hangen apa kemain besar gelak nya.....


dua beradek ni kan....berapa byk aku snap baru dpt best shOt ni.....geram dgn aqeef asyik main2 je...time aleisya ok dia plk gelak2.....dia dh ok aleisya plk x pandang camera....ahahhaha



yg ni aqeef muka bengang sbb x dapat duk kat pangku nk bergambor...dia pnye marah kat aleisya sbb dapat dok kat pangku mama ni ha....





yang ni sumer mendengki kitorg berempat nk bergmbo baju sama.....



ada je yg sebok...kali ni abang ngah plk kacau...dgn aqeef & nayli sebOk.....





yg ni dh ok...light blkg plk terang......





bila dh ok light, kak pah plk mengiring tutup bunga...sudahnye semua malas dh.....suppOse jaja (kakak) ada sekali bru cukup kOrum....



best shOt yg dapat di ambil guna self timer....kelako tul byk yg x jadik pastu camera abg ngah plk elok semua dh senyum tetiba senyap...sekali bateri kong...sengalll.....

(apsal aku tgk ada dua kaler je dlm gmbar ni..memasing x tau plan kaler baju raya family memasing, sudahnye ada persamaan...hahahaha)




** tiada di dlm gmbar >>>>>

Ayahnda - di muar (budget ptg baru balik kl tapi tetiba abg ngah buat plan nk balik muar)
Abang Sulung - beraya di muar (mmg keje dgn bapak kat sana)
kakak (Jaja) beraya di Beruas, Perak (kampung husband)
Adik lelaki 2nd last - Faiz (keluar pi ambik keta)





tgh smua bersantap tetiba abg ngah ku buat plan," jom kita buat 1 day trip ke muar......" dan2 semua setuju, tapi pi naik tanya mak dulu....mak kitorg biasalah dia bukan suker plan mengejut2 ni....so kitorg sumer adik badik naik atas salam mak, pujuk ajak balik kmpung......

aku la yg lebey sket memujuk sbb ye la kn, klu bkn kes aku gugur mesti dorg sumer dh balik raya kat muar......

ada la 15 minit sesi pujuk memujuk mak, yg mana lebeh kepada sesi memaksa mak utk ikut...hahahahha jahat semua anak2 mak termasuk menantu2 & cucu2.....

siap2 semua kemas, yg ada anak2 ni biasalah akan lmbat 1 jam dari yg single mingle & berdua....sblm ke muar beraya ke selayang dulu, rumah kakak ipar abang ngah ku......pastu straight ke muar...dlm kul 4 lebey sampai lepak salam sumer agih duet raya dlm kul 9 gerak balik kl...gilo punyer trip...penat badan je...hahahahahahhaah

sampai cheras dh kul 12mlm apo nk buek laie tdo je la....hurmmmm kan bosan raya pertama kitorg....tah apa la plan korg2 ni.....hehhehe

owwhhh mak & adik bongsu ku tggal di kampung barang 2 3 hari...






...the end.....
**cam biasa tatau nk ngOmel apa...









oooOOooppppsssss...;p


owwhhhh lupa pulak....di kesempatan ini kami sekeluarga ingin mengucapkan Salam Aidilfitri.....Maaf Zahir & batin.......kepada semua blOggers yg selalu & sudi menyinggah di blOg yg x best ini, terima kaseh di ucapkan....jika ada yg meluat, terasa dengan ayat2 di entri blog ini ku mintak maaf byk2.......






Salam Aidilfitri 1432H

frOm :

Nik Ashraf Azim Nik Azizan
Faziela Noor Adam
Aqeef Fahmi
Aleisya Fazryn












0 org telah balas ngOmel:

Post a Comment

thanx sudi nak ngOmel blk kt cni..ngOmel la panjang2 takpe saya suker...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Mush mengOmel | Template Designed By Blog Bingkisan Hati