24 September 2010

special surprise frOm Mr. Hubby

ececehhh....nk tau cerita....mlm sebelum berday aku kn, dlm kul 9 mlm camtu hubby bangun (tdo sbb penin pale) & ckp nk kuar tgk jadual kerja esok dia....so dia pn tanya la aku nk mkn pape x mlm ni, dia ckp dia nk beli mcd je...aku ckp xpe la kang aku sms dia nk mkn pe....

dlm 1/2 jam dia kuar camtu aku call la tnya kat mana......dia answer call & aku x sempat nk cakap pape dia ckp " call lg dlm 15 minit..." aku pn owww xpe la mlas nk call dah sms je dia aku nk mkn dabel cheesebeger (tmbah kn gendut)...huhuh

dlm kul 10.30 camtu dia smpai rumah & cepat² gi dapor (aku dlm bilik dok online time tuh)...aku buat donno je...dia pggil aqeef ajak makan..(aleisya siang² dh tdo) minah bunga sgguh....pastu aku plk yg kuar gi makan.....



smbil makan aku tanya dia....

*********************************************************************
mush : bah belen duit soh draw tadi mana....esok nk pi koje xdak pitih dah

azim : tggal sepuloh ringgit je ma...

mush : pulak...td draw berapa, mcd berapa je kan...

azim : xde tadi masa lalu pos A ada bebudak pinjam duit sepuloh ringgit....

mush : sapa?

azim : ala bebudak kem kom la...

mush : sapa ?

azim : ala budak sarawak awak x kenal...

mush : jgn ngengade, klu dia pn x rapat dgn awak nape bole pinjam duit plk

azim : dalam ati (byk tanya btol bini aku, nape x jadik detective je)...xde, sbb td saya yg lalu kat ctu, dia tahan la saya masa nk kuar....

sambil tu azim dh bangun & muka dh nk gelak pi larik ke dapor....aku hangen btol la klu x habis cakap pastu melarikan diri....dia ni klu muka gelabah pastu tersipu, tergedik² tu adalah yg x kena tu...aku dh masak sangat perangai dia tu....dia mmg x pandai nk menipu...adik badek sama je...hahahhahah

pastu aku x puas ati lgi sbb alasan dia still x kukuh lagi....sambil jerit dia cakap


azim : jap la nk terberak, kang nti saya bgtau....

mush : (still x puas ati)....xde bgtau cepat sblm saya terajang pintu toilet tu baik awak bgtau (ayat marah manja je bukan aku serius.....)

*********************************************************************

elok plk time tu aleisya nanges sbb tersedar dgr sore mak pak dia yg bergadoh hal yg gediksness...hahahha

so dia buat² masok bilik tgk aleisya.....& aku plk kemas yg mkn mcd tadi & gi dapor sambil buat muka x puas ati......pastu bukak peti sejuk nk masokkan spaghetti petang tadi punya dlm peti...


elok bukak peti sekali....wahhhhh...owwww okkk...(rupanya duit tu dia dh belikan aku kek secret recipe - 2 slice)- eh apsal pki duit aku plk...huhuh (berkira)
aku pon tutup balik peti sambil buat muka nk thn gelak....aku ckp dgn aqeef pon smbil nk tergelak...pastu aku dok masuk balik dlm bilik smbung online....

dia kuar tros bukak peti ambik kek nyala lilin pastu nyanyi kat aku happy berday smbil bawak kek kat aku....masa tu dua² teros tergelak besar..hambik ko....

dia ni, 1st time buat surprise kat aku (sedey...tsk tsk)...walau tiap² thn aku perli² dia sesekali buat la seprais kat org...pakat la dgn sapik ke (adik dia) nk bg seprais kat org...asyik² time berday org, org gak yg organize nk mkn kat mana, nk beli kek apa....x best la babah ni....(sambil muncung buat muka bini yg x tau bersyukur )...huuhuhu


sekali bila dia buat camtu, tu yg aku mcm suker nye & tatau nk ckp ape...walau hanya dua slice kek, aku x kesah...janji dia ada inisiatif nk buat seprais kat aku, nk beli kek kat aku....hahahhaha

time tu baru 11.30pm.....aku ckp awal lagi la...blm lagi masuk 21 hb, dia bebel smbil gelak...tu la dok sebOk sangat tanya mcm²...pastu awak dh tau dh bukak peti dh nmpak kek...xde seprais dh la...hahhahahahha






oowww ok..

hahaha



2 comments:

  1. salam kenal..

    jalan2 sini baca entry sambil follow, jemput ke teratak amy ye n follow me too..

    anyway happy besday..semoga panjang umur,murah rezeki dan di panjangkan jodoh hingga hujung nyawa..amin!!:)

    ReplyDelete
  2. hype amy..tq..dh folow u tadi...sama2 la kita menyinggah ye...

    ReplyDelete

thanx sudi nak ngOmel blk kt cni..ngOmel la panjang2 takpe saya suker...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Mush mengOmel | Template Designed By Blog Bingkisan Hati