29 September 2010


masa untuk aqeef bermanja manja
weekend lepas kakak ku call utk ambik aleisya dok ngan dia...aku mmg ok je sbb kesian kan dia yg masih belum ada rezeki utk mndapatkan anak, walau kitorg kawen sama...dh almOst 4 years gak la...tpi rezeki blm ada lagi.....xpe korg jgn berhenti mencuba ye...

jadinya mlm minggu tersebut kitorg jalan bertiga sahaja....wehhh aku bukan kejam tau x bawak aleisya, kakak aku lagi mewahkan aleisya klu dok ngan dia bwk kesana sini, klu aleisya ngan aku alamatnya dok rumah je tau...huhuhuhu ;p


so aku berjalan ke Jusco AU setiawangsa je...bukan gi mana pon....time bertiga ni la masa utk aqeef bermanja...aqeef mmg manja giles ngan aku walau dh jadik abg....klu adik dia xde lg la dia suker...idok dia herannye....siap babai lagi time kakak aku nk gerak dah hari itu... "babai eisya, eisya x ikut, aqeef nk jalan..." hampehhh pnye abang...huhuh

motip berjalan ke jusco ctu sbb nk mkn wendy's...aku kn org² dok rumah jew..pegi keje balik keje....hehehehhe mnde² camni lmbat sket baru nk gi makan....


korg penah pegi ke...pe set yg best korg selalu makan...?????



aqeef dapat tOys suker la....makan pon xmau dah...




tah beger pe nama dia yg aku ambik...ada mushrOoms tuh....


ni mamat ni stat dh..time nk ambik gmbor dia mula la buat sengal...;p



test dulu fries dia...mmber aku ckp fries dia lgi sedap dari Mcd...tu yg suker nk gi try test...sekali sama je...sedap lagi fries KFC dude...


aqeef dh stat main mkn pon tamau dahh..ni yg buat mama dia nk hangen ngamuk 1 wendy's...


tgk dh sorok toys tu pon dia nk capai gak.....geram jew


pastu pandai pujuk aku...nk ambik ati... " tima kaseh mama ..."




mamat ni penggila segala ice cream & shake...so ni try vanilla....pastu dia muak last² campor ngan pepsi dia...baru cara nk mkn...




last² aqeef mkn gak walau sikit...tapi yg lebeh kepada main² mkn sos...see kat tgn tu xnak lepas buku yg dapat free dgn kids meal...hurrmmmmm




elok nk balik nmpak plk mascot KFC nih..aqeef punye larik kejar pi ctu pastu cakap...." hai fisshhhhh..."

hahaha....gila tergelak aku....ni bukan fish la sayang....chicken la....baru dia sebut balik ..hi chickennn...


aqeef....aqeeefff






tetiba teringat aleisya plk masa buat entri nih....masa aku snap pict ni tgh tggu kakak aku datang ambik dia la.....

oowwhhhh aleisya sudah 6 bulan skang ni...x sabau nk tggu dia merangkak & bertatih jalan....






p/s : **UPDATED** wendy's di Jusco AU dah tutup ye,harap maklong, 
kurang sambutan kot...


28 September 2010

thanx ana...

ini kejadian pada tepat 21 september 2010 sebenarnya iaitu pada berday aku (cite berday lagi...huhuhu)

time ni sebenarnya bukan budak ni nk belanja aku pn sebenarnya, tapi sbb kitorg gi ampang park dia nk carik ubat jeragat, so time nk makan aku tertinggal duit yg baru draw dalam handbag & kuar bawak wallet kosong tanpa sesesn pon duit...hahhaha (taktik sebenarnya)

ooo....aku yg syorkan ubat jeragat tu, sbb aku pn tgh pakai...


collagen series dari sendayu tinggi...muka aku kn berjeragat bijik² kecik tu, tapi dia berjeragat pesen lain.....so far aku baru try 2 minggu nmpak la menipis tu pon aku malas & kadang² skip pakai...(terlupa laaaa)


ok berbalik pada cerita sebenar.....so tmpat feberet ana ni klu nk gi mkn kat a.park ialah kedai laksa kat pintu masuk ampang park...








yg herannya, kedai ni sentiasa penuh dengan org...udah la kedai kecik....seat boleh berlaga dengan org belakang.......tah la nk kata sedap aku rasa biasa je...sedap lagi laksa kat pasar mlm....hehhehe.....


so disebabkan aku masih dalam mOod berpantang so aku hanya minum air suam je la....huuuhh



& makan nasik lemak...tolak la semua timun, kacang......



korg pernah ke mkn kat cni...best ke laksa dia...tapi mee kari dia ok la....





thanx sekali lagi kepada ana yg sudi meminjamkan duit utk makan tengahari time tu....


** muka org lapar..hahahhaha



tapi sampai skang aku x bayar sbb dh paham dah klu nk bayar kang...dak ni mesti cakap...ala x yah la..kira belanja berday ko...kang esok ko belanja aku plk....


dh phm sangat....ni la opis mate merangkap makan mate aku kat opis...luv u la laling.....kang esok aku belanja ko roti canai je....hahahahaa















ucapan di hari lahir

wah sangat sopan ayat pembuka itu...ok aku masih x habis² dengan mOod berday (selagi x habis bulan september) ;p

biasa kalau time berday korg....apa ayat wishes berday yg luar biasa korg dapat...klu takat
hepi berday...moga panjang umo, semoga bahagia selalu, selamat hari tua...tu dh biasa....kan????

tapi ada dua berday wishes yg aku dapat agak berlainan dari yg aku pernah dengar,baca org punye, buat wish kat org atau dapat kat aku.....



yg aku bole igt antara ramai² ni ialah ....

** yg pertama ni dari abang sham...dia photographer masa wedding aku...hasil kerja bole thn (ye la design 3 thn dulu camno la sgt kn banding skrg mcm2...) dia text kat wall fb aku hanya " HB " sahajae...gila malas hahahhaha.....but thanx sudi nk wish....





** yg kedua ni dari doi (adik bOngsu aku).....dia tulis " hepi hepi badak day..." sibetttt...sangat x sopan walau aku x kisah...nk ngata badan aku kah...aku mula² baca so aku budget maksud dia ^^berday + badan aku cam badak=" badak day "^^

hampehhhhh...tapi xpe sib baek aku x kisah sbb aku dh pon guna ayat itu juga utk wish kat sepupu aku semalam....hehehhehee








25 September 2010

Manhattan Fish Market





u ol konpom pernah makan kat cni kan....3 hari lepas aku xtau nk dinner apa...so saje ajak azim makan kt luar...(kOnon nk celebrate berday aku yg hari tu mkn kek je).....


pikir nye pikir, baru aku teringat yg aku selalu teringin nk mkn kat cni bila selalu lalu je klu gi ampang park....

so azim ikut je sbb dia mmg x reti nk rancang pape pon....so sblm tu aku surf dulu online tgk menu dia (always do this..)....kang klu smpai sana terkulat2 nk mkn apa x tau....sempat gak aku cek status halal dia...bila dh konpom menu & ke halal' an restoran tu....kitorg gi yg terdekat la....Ampang Park nye outlet.....

time tu dh dekat 9 lebey...cstomer pn dh x ramai....elok duduk order....tdi dh try tgk2 menu smpai sana tros nk mkn bnda lain plk...


kunon muka serius memerah otak nk makan pe....







ingatkan nk order yg sharing....sekali tgk org sebelah nye dishes mak aiii ni bukan dua org ni 4 org tros kensel...lg pula mamat ni xleh mkn seafOod..(owwhhh nooo)


last2 azim order fish n chips + side order garlic rice, aku plk order flamming hut pekenda namanya pastu side order fried country mushrooms....sekali dtg mak oiiii aku rasa baik datang 4 org & order utk 2 org je....gila x habis...







aleisya pula time2 ni dia ngamuk nk soh dukung....





......sekali mkn mmg x habis pon, muak sebenarnya mkn byk2 neyhh...al sudah nya dua2 x habis...huhuhu...nk bungkus pon dh lunyai aku kerjakan...(pembaziran sungguh)







kisah berday lagi dan lagi dan lagi...heeee

masih lagi pasal berday yg x sudah2...(mcm glemer benor kan)....

so lepas je tiup2 lilin makan kek yg se ciput tu (besar2 pon bukan habis)..ada la aku bersnap serba sedikit....

yg lagi buat aku tersenyum lebaunye.....esok aku online facebook cam biasa....tgk kat wall....wahhhhhhhhh......gambar2 yg di snap tu...hbby ku edit jadikan berday wish bentuk video utk aku...lagu mmg lagu yg bukan lembik2.....sbb dia pn gila2 org nya....



mula la aku senyum lebau sampai ke telinga....hhehehhe...hoh la 1st time dude dia gini2...klu dulu2 aku je yg selalu buat video pape utk dia...time anniversary ke...skang ni azim (hubby ku) dh semakin maju setapak ke hadapan....xpe slow2....kita tgk apa plk perkembangan dia pasni... ;p

aku cuba upload vid ni kat youtube page aku, sbb nk ambik embed code nk tepek cni....tapi failed sokmo...so dh byk kali malas dah..& guna upload video yg blogspot ni jeh...bukan pe tkut slow loading plk...

video


cute kan...bg aku cute la....& klu korg nyampah sila la ambik plastik kuning yg mcm kat spital tu buang segala isi perut tuh...hehehhehe










still dalam mOod berday... ;p

hhuhuhh....klu korg rasa muak, nk muntah pi setelkan dulu...kang dtg cni balik...sbb aku still lagi x habes2 nk bercerita pasal kisah berday ku....walau tika ini sudah 5 hari berlalu...


sebenarnya masa hari berday ku.....mmg aku ada terlintas utk mmberi hadiah @ saguhati @ cenderamata (x decide lagi nk bagi apa) kpd sapa2 org pertama yg wish @ alert dgn berday ku di FB


so.....org yg bertuah itu adalah..... Nora Abu Samah.... wuuu...tepuk tepuk...terima kaseh kerana alert dgn berday aku & krn online pd tgh malam bermula...21 sept 2010....

wish yg di olah di wall fb ku adalah pada 12.14 am.... kira awal gak la kan.....

japp...kita cerita sket pasal nora ni...dia adalah schOol mate aku masa di sekolah menengah taman seraya dulu....kitorg mmg kenal & keep in tOuch each other walau xde la rehat sama...dia kelas lain...aku geng2 baik, nerdy...ahahha...dia ketua gangster bhgian perempuan....aahahahhahahahahahha....

yg best nye...dia adalah sgt terer @ cekap @ tangkas bermain netball...(masa sekolah dulu aku sbnrnya sgt admire cara permainan dia..walau ko tgk badan dia yg begitu, jgn ko cerca ye...awasss....ajak gocoh la weh main netball..tgk team korg dpt x pegang bola...huhuhuu)

dia biasa main GA @ GS klu x silap....tgn dia mcm ada gam gajah tau....klu ko pass bola kat dia, dia konpom akan dapat tangkap....sebelah tangan je sambil kaki menari2...gila dasyattt....pastu klu bola dh ada kt tgn, x pernahnye x gOal, semua gOal belake....tapi time sekolah dulu la....skrg ni aku pn tatau perfomance dia camne...ye la dh beranak pinak ni...huuhuhu

klu x silap rasanya skrg ni pon ada lagi yg invite dia main netball....kira pemain import la...hahahhah gila dasyat ko nOra...


so adalah sekeping gmbar aku curik dari page ko....sorry ye klu ko mrh aku publish pict ko ni tnpa kebenaran ko bgtau ye...nnti sepantas kilat aku remOve....hehhehe ( tapi ok apa...dgn family ko skali aku glemerkan...huhuhu)



eh...pe yg korg sumer tgk smbil tersipu2 tuh....

itu la nora...ala yg kiri sekali tu, baju cream tu....semakin sehat ko skrg ye...bila nk buat team cOmeback....ajak aku tau....hhuhu tapi aku nk jadik defence je ye....bhgian serang menyerang ko bg julie & ila..heheheh




so nora...aku pn x decide lagi pe nk bg kat ko apa sbnrnya...susah2 kita jumpa borak2 makan2...karok je la.....bole?????












24 September 2010

special surprise frOm Mr. Hubby

ececehhh....nk tau cerita....mlm sebelum berday aku kn, dlm kul 9 mlm camtu hubby bangun (tdo sbb penin pale) & ckp nk kuar tgk jadual kerja esok dia....so dia pn tanya la aku nk mkn pape x mlm ni, dia ckp dia nk beli mcd je...aku ckp xpe la kang aku sms dia nk mkn pe....

dlm 1/2 jam dia kuar camtu aku call la tnya kat mana......dia answer call & aku x sempat nk cakap pape dia ckp " call lg dlm 15 minit..." aku pn owww xpe la mlas nk call dah sms je dia aku nk mkn dabel cheesebeger (tmbah kn gendut)...huhuh

dlm kul 10.30 camtu dia smpai rumah & cepat² gi dapor (aku dlm bilik dok online time tuh)...aku buat donno je...dia pggil aqeef ajak makan..(aleisya siang² dh tdo) minah bunga sgguh....pastu aku plk yg kuar gi makan.....



smbil makan aku tanya dia....

*********************************************************************
mush : bah belen duit soh draw tadi mana....esok nk pi koje xdak pitih dah

azim : tggal sepuloh ringgit je ma...

mush : pulak...td draw berapa, mcd berapa je kan...

azim : xde tadi masa lalu pos A ada bebudak pinjam duit sepuloh ringgit....

mush : sapa?

azim : ala bebudak kem kom la...

mush : sapa ?

azim : ala budak sarawak awak x kenal...

mush : jgn ngengade, klu dia pn x rapat dgn awak nape bole pinjam duit plk

azim : dalam ati (byk tanya btol bini aku, nape x jadik detective je)...xde, sbb td saya yg lalu kat ctu, dia tahan la saya masa nk kuar....

sambil tu azim dh bangun & muka dh nk gelak pi larik ke dapor....aku hangen btol la klu x habis cakap pastu melarikan diri....dia ni klu muka gelabah pastu tersipu, tergedik² tu adalah yg x kena tu...aku dh masak sangat perangai dia tu....dia mmg x pandai nk menipu...adik badek sama je...hahahhahah

pastu aku x puas ati lgi sbb alasan dia still x kukuh lagi....sambil jerit dia cakap


azim : jap la nk terberak, kang nti saya bgtau....

mush : (still x puas ati)....xde bgtau cepat sblm saya terajang pintu toilet tu baik awak bgtau (ayat marah manja je bukan aku serius.....)

*********************************************************************

elok plk time tu aleisya nanges sbb tersedar dgr sore mak pak dia yg bergadoh hal yg gediksness...hahahha

so dia buat² masok bilik tgk aleisya.....& aku plk kemas yg mkn mcd tadi & gi dapor sambil buat muka x puas ati......pastu bukak peti sejuk nk masokkan spaghetti petang tadi punya dlm peti...


elok bukak peti sekali....wahhhhh...owwww okkk...(rupanya duit tu dia dh belikan aku kek secret recipe - 2 slice)- eh apsal pki duit aku plk...huhuh (berkira)
aku pon tutup balik peti sambil buat muka nk thn gelak....aku ckp dgn aqeef pon smbil nk tergelak...pastu aku dok masuk balik dlm bilik smbung online....

dia kuar tros bukak peti ambik kek nyala lilin pastu nyanyi kat aku happy berday smbil bawak kek kat aku....masa tu dua² teros tergelak besar..hambik ko....

dia ni, 1st time buat surprise kat aku (sedey...tsk tsk)...walau tiap² thn aku perli² dia sesekali buat la seprais kat org...pakat la dgn sapik ke (adik dia) nk bg seprais kat org...asyik² time berday org, org gak yg organize nk mkn kat mana, nk beli kek apa....x best la babah ni....(sambil muncung buat muka bini yg x tau bersyukur )...huuhuhu


sekali bila dia buat camtu, tu yg aku mcm suker nye & tatau nk ckp ape...walau hanya dua slice kek, aku x kesah...janji dia ada inisiatif nk buat seprais kat aku, nk beli kek kat aku....hahahhaha

time tu baru 11.30pm.....aku ckp awal lagi la...blm lagi masuk 21 hb, dia bebel smbil gelak...tu la dok sebOk sangat tanya mcm²...pastu awak dh tau dh bukak peti dh nmpak kek...xde seprais dh la...hahhahahahha






oowww ok..

hahaha



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Mush mengOmel | Template Designed By Blog Bingkisan Hati