18 November 2010

CERITA KREATIF BEN ASHAARI : BLOGGER KERING IDEA?

Cerita kreatif Ben Ashaari di anjurkan kali kedua...kali ni aku nak jOin sbb masa pertama dulu tak sempat & kering idea...

ha kali ni memang tepat & sejahtera untuk jOin kerana aku pon sedang mengalami kekeringan idea melampau tahap maksima...bro BA punya syarat pon cerita pasal kering idea kan...



*******************************

aku kan, bila sampai idea kering, otak kering, hati pon kering, mula lah buat entri merapu rapu...tiba² jalan kat blog BA, eh ada plk cerita kreatif kali kedua, memang bertepatan dengan kekeringan idea aku....nahhhhh...jangan tak grab..ini peluang baik, (sambil mengenyit mata buat muka nakal + perasan cute)...sambil jOin nanti ada gak entri nak dihasilkan...kann...






serius dong..aku start berblOgging pada April 2009, tujuan asal hanya suka², mengOmel sorang²..syOk sendiri, cerita pasal family, life, kawan², merapu, mengumpat & mengata...tapi bulan lepas tah angin puting beliung mana yg menyapa mesra rambut aku, datang menyesal yang tak sudah...selama 1 tahun 5 bulan aku bazirkan masa berblOgging sorang²...mcm katak bawah tempurung aku rasa...sebabnye selepas di sapa angin puting beliung itulah aku baru mengerti apa itu faedah berblogging....apa disebaliknya yg akan kita dapat...time kesedaran itu menyapa aku rasa giler punya dOwn sampai carik tempat untuk menyOrok 1 badan, haa...ko macam tak tau tahap ke obesiti an aku kn, mana muat nak menyOrok, terkeluar segala lelemak lebihan dari kusyen tu...



start dari itu, aku memulakan hidup baru, aku keluar dari bawah tempurung itu & menyepak jauh² hingga Home Run lalu mengomel "nyah kau dari hidup aku.."....aku mula mewarnai dunia blOgging ku dengan entri ceria, berfakta, humOr & bermacam² lagi...kekeringan idea??? itu bukan lagi kerunsingan kerana muzik membantu ku mendapatkan ilham...dalam berlagu pon boleh dapatkan idea...





dunia berblOgging menemukan aku dengan ramai kawan² blOggers yang mana lebih memahami ku dari kawan² dunia sebenar ku....thanx dude & babe..u all memang aku sayang sampai bila²...korang la peneman & pencetus semangat happy berblOgging aku...




mulai saat itu juga, sepanjang masa fikiran ku hanya tertumpu utk blogging, seperti meminjam ayat mereka itu....makan blogging, tidur blOgging, kerja pon blogging (ha ni curik² masa je ye...bukan tiap masa aku blogging je)




& hari ni, tika ini, saat ini, dunia blOgging adalah dunia baru yg menceriakan aku, memahirkan karya penulisanku, memberi manfaat kepadaku, mematangkan fikiranku & memberi seribu makna kepadaku...blog ku semakin diwarnai dengan kunjungan rakan² baru...semakin padat berisi seperti pipi baby cute ini....




tapi bila tiba esok lusa, tika kekeringan idea kembali melanda.....

aaahhh.....menung jap la....kOt² ada idea muncul...eh tak pon gi melawat entri kawan² dalam penyertaan cerita kreatif BA ni....dapat kawan baru lagi, dapat idea lagi & lagi....jOin cerita kreatif bertambah² idea lagi.....


blogger kering idea??? apa ada hal...ihiks



10 comments:

  1. salam aiduladha mush. tq skodeng blog saya. sering bertamu ok. blog awak juga menarek!

    ReplyDelete
  2. salam perkenalan from hanizeyecandy
    http://haniz-eyecandy.blogspot.com

    good luck with the contest

    ReplyDelete
  3. gudluck

    http://qilarazak.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif-ben-ashaari-blogger.html

    ReplyDelete
  4. tq visit sy . nice blog :)

    good luck ya :)

    ReplyDelete
  5. huhu. same la kite sis. Anyway. gudluck!

    ReplyDelete
  6. vote dia..jgn tak vote!!..hehehe...

    ReplyDelete

thanx sudi nak ngOmel blk kt cni..ngOmel la panjang2 takpe saya suker...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Mush mengOmel | Template Designed By Blog Bingkisan Hati