17 December 2010

Segmen : Dulu aku nakal !


memang aku tunggu² segmen pasal sekolah ni, bukan apa, nak mencari teman lama..huhuhu...kepada yang ada kenal atau tau kakak, abang, adik yang pernah sekolah dengan aku dulu, sila la bagitau ye...saya memang mencari mereka...S.K.Taman Medan, Tahun 1 & 2 Merbuk, Tahun 1989 & 1990.


Nama sekolah rendah dan sekolah menengah termasuk tahun

** Sekolah Kebangsaan Taman Medan, Petaling Jaya
Darjah 1 & 2 Merbuk (1989 - 1990) - sapa² yang kenal saya sila
tinggal komen, dah lama saya mencari...saya penolong kelas masa ni
darjah dua pindah k.l




** Sekolah Kebangsaan Taman Muda
Darjah 3 - 6 Merak ( 1991 - 1994 )





** Sekolah Menengah Taman Seraya
Tingkatan 1 - 5 ( 1995 - 1999)









Aktiviti ko kurikulum yang korang ceburi
** Masa sekolah menengah la aktif, kelab bahasa melayu (cintai bahasa kita)
** Kelab Ragbi (hahahahah - atas nama je, tak main pon)
** Kelab karate-do (Hayashi-Ha) hooyehhh, sampai Brown Belt berenti sebab nak SPM dah time tu
** owwwhhh ada lagi..masa sekolah rendah dulu masuk tunas puteri - lagu dia...tunas puteri bertujuan, menolong & berkawan..hahaha giler cute


Jawatan yang di sandang dulu .. hehe..
** Saya adalah pustakawan...

Nama guru kesayangan korang ...
** saya tak ingat nama cikgu tu...aiiiyakkk, cikgu perempuan, saya suka dia sebab cikgu tu seorang yang ada masalah mental, kitorang sangat suka menyakat dia, ayat yg disukai - I'm so tired...semua pakat tiru, dengan gaya tangan sekali, bila orang kementerian pelajaran dtg nak buat laporan terus dia jadik siuman, sebab tu selalu terlepas dari kena tangkap...tapi walau dia mengajar tah hape hape semua suka sebab time kelas dia je bolehlah semua ngulor...hahahhaha


Subjek paling disukai dan tak suka ..
** tak tau la nape aku suka bahasa malaysia, sebab tu BM dapat A, suka buat karangan kot, lagi satu time bina ayat, memang best fren saya selalu kena nyakat..semua pakat kena kan dia, semuanya pasal ada budak kelas tu suka kat dia, jadi apa² ayat mesti ada nama kawan saya & budak lelaki ni...

Contoh : belajar
- Aisyah & Faizal suka belajar sama² sebab mereka rapat & selalu dapat markah sama...hahahha

yang pasti karakter utama adalah aisyah & faizal, sampai cikgu pon tanya dorang berdua ni bercinta ke? memang gila kelakar masa form 5 dulu...



Kawan baik masa sekolah ..
**yeahhh of coz la geng insane spice...hahahahhaha



Cita cita masa sekolah dulu
** dulu berangan nak jadi pensyarah..huhuh...bila dah besar ni hanya tinggal cita² je la sebab tak beratkan sangat dulu, ikut je la apa nak jadik...



Artis feveret masa sekolah dulu ..
** of coz la KRU..hahahha, siap buat persembahan tarian masa sekolah rendah lagu Awas, masa sekolah menengah suka pulak dengan spice girl, siap nama geng kitorang insane spice, sebab smua gila², sib baik dah habis sekolah semua tak gila.


Perkara yang paling tak dapat dilupakan masa sekolah
** semua pasal nyanyian, masa darjah tiga, saya baru pindah, budak baru la kiranya, tapi glamour sebab cikgu muzik dapat kesan bakat nyanyian, ecehhh...jadi dia slot satu persembahan saya menyanyi masa sukan sekolah, sampai la dorang panggil saya Isabella, sebab time tu saya nyanyi lagu tu...huhauhuahuha, stat pada tu masuk kumpulan koir, ketua nasyid la...bla bla bla....

** lagi masa masuk pertandingan nyanyian masa form 4, siap masuk 2 kategori, satu kategori berkumpulan, lagu bebas, satu lagi lagu irama malaysia, yang kelakar lepas je lagu berkumpulan terus start irama malaysia, apa lagi kelam kabut la tukar baju kebaya, yang tak tahan bersanggul tapi rambut bertocang kecik2, sebab tak sempat nak bukak masa nyanyi lagu berkumpulan sebelum tu....lawak betul la...



Jika dapat kembali ke zaman persekolahan , apakah yang ingin korang lakukan ..
** yang pasti geng² insane spice ni nak habiskan latihan karate-do yang tergendala, sempat lulus ujian brown belt je, tak sempat nak pakai pun, so kalau boleh nak habiskan sampai black belt tahap 1...huhuuh....kot boleh jadik senpai ke.....waaccaaaa


Ceritakan kenakalan yang tak dapat dilupakan sewaktu sekolah dulu ( tak kurang 100 patah perkataan )
**aiyakkkk bab nakal yang tak tahan ni, sebab saya memang nakal, dulu masa sekolah tingkatan dua kot, pernah lepak rumah member tak puasa makan megi, pastu bukak radio kuat² lagu Dont Speak, bila balik rumah buat muka longlai konon penat puasa...YA Allah berdosa betul aku...jahil betul dulu²
** yang ponteng tu ada la sekali, lari pegi rumah member, naik bas gi kajang, padahal sekolah kat ampang, punya jauh nak menyorok, tapi sekali tu je la monteng nya, sebab takut, saya kan pustakwan (ni sapa la calon aku jadik pustakawan dulu nih), belum citer ponteng kali kedua lepak rumah kawan, dia ada internet, dulu tahun 1999 mana la tau apa² dunia internet ni, so kitorang chatting main mIRC....buat blind date, gila gatal, pastu tengok dari jauh, kalau tak hensem blah...adusss malu betul bila pikir balik, biasanya saya hanya ikut je, ketua yang buat semua tuh...ecehhhh siap ada ketua..hahahhahahaha








10 comments:

  1. ahhahahahaa..akk pon join nasyid ek..ehhe..sweet kan memory zaman sek..

    ReplyDelete
  2. hahaha... best kan bila ingat kembali. kalau ada can nak kembali ke zaman silam, aku pilih zaman sekolah.

    entri baru:
    aku tak dapat update blog bila
    maaf kawan, jangan cari aku

    ReplyDelete
  3. hehehe... seronoknya baca kenangan ini.. Thanx... saya pun folow blog ini juga... (',)

    ReplyDelete
  4. dtg cni jln2 dr blog abg ben.. :)

    ReplyDelete
  5. salam dari blog abg ben

    singgah dan follow :)

    ReplyDelete
  6. ahaha agak kureng sungguh...
    nakal uh~~

    ReplyDelete
  7. singgah dr segmen BA, nak tgk sape paling nakal.. ^^

    ReplyDelete

thanx sudi nak ngOmel blk kt cni..ngOmel la panjang2 takpe saya suker...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Mush mengOmel | Template Designed By Blog Bingkisan Hati