09 December 2010

Senibina Putrajaya Berkonsepkan Freemason?

ketika BW tadi terbaca artikel ini....


Senibina Freemason Di Malaysia.

Kalau kita melihat senibina tempat-tempat menarik di Malaysia ini, sebenarnya ada sesuatu yang terselindung. Kepada yang tidak meminati ataupun percaya kepada teori Konspirasi Freemason, maka abaikanlah gambar-gambar di bawah ini tanpa perlu membuang masa anda yang berharga itu.


Semenjak Google Earth berada di alam siber beberapa tahun lalu, pelbagai penemuan yang memeranjatkan dijumpai. Di Malaysia khususnya, kita pernah dikejutkan dengan penemuan satu tanda salib yang besar berada di atas bumbung bangunan perpustakaan Kolej Universiti Sains dan Teknologi Malaysia (KUSTEM) di Terengganu.

Siapakah arkitek yang merekabentuk bangunan tersebut dan apakah tujuannya, belum terjawab sehingga kini.


Kolej Universiti Sains dan Teknologi Malaysia (KUSTEM), Terengganu..




Pada ketika ini, bangunan ini telah dikaburkan jika dilihat melalui Google Maps. Mungkin kerana sudah terkantoi.

Tak percaya : Cuba korang bukak google maps, search KUSTEM, Terengganu, Malaysia, memang bangunan tu dh dilindungi oleh awan.


Kini kita beralih untuk melihat senibina yang benar-benar mengejutkan umat Islam di negara ini. Senibina Freemason yang ditemui melalui Google Earth terhadap pusat pemerintahan negara, Putrajaya.


Putrajaya


Vatican City & Putrajaya (perhatikan simbol mata)



Di Alamanda, Putrajaya.



Presint 5, Putrajaya.



Yang ini jelas "mata"nya



Ok kita beralih kepada Obelisk pula.

Mengapakah Obelisk (Tiang) dibina sebagai mercu tanda? Apakah mercu tanda senibina Islam? Adakah tiang?


lagi cerita di blog Marhaen






9 comments:

  1. tak penah prasan even dok kat cni dah lama .... tatau la..kate reka bentuk.. architecture dr org islam ... org melayu kite ..tatau la kena tanya Tun M la ni

    ReplyDelete
  2. tu la ambik lagi kontraktor/engineer luar

    ReplyDelete
  3. adakah semua ini disengajakan... or x tersenganja... hmmmm....

    jom g blog sy http://blogmacammacamada.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. jgn dok takut/piker kreatif sgt psl freemason iluminati bagai kalau jatidiri islam kita kuat. insyaAllah :)

    ReplyDelete
  5. eima : kita tak nmpak keseluruhan strukturnya memang tak akan perasan, bila ada pemandangan dari atas ni yang baru tau...

    izamir : kadang kala kita mementingkan kesempurnaan tanpa memikirkan akibat ada konspirasi pihak tertentu

    pemilik blog : wallahualam, saya akan menziarahi blog kamu juga, tq

    ReplyDelete
  6. ish ish ish.....tak sangka...

    ReplyDelete
  7. haa...mgg da slalu dgr bnda2 ni.. semoga kita sentiasa dilindungi ALLAH SWT. bt,. thnks ea coz dpt upload gmbr yg jelas kt KUSTEM tu... cbe try discuss tntg THE ARRIVAL..?
    ni just cdgn je =)

    ReplyDelete
  8. mohon kebenaran nk share di facebook ye:)

    ReplyDelete

thanx sudi nak ngOmel blk kt cni..ngOmel la panjang2 takpe saya suker...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Mush mengOmel | Template Designed By Blog Bingkisan Hati