03 December 2010

Segmen Hujung Minggu : Blog oh Blog !




Usia anda berblog ..?
1 tahun 6 bulan ++

Sapa mempengaruhi anda untuk membuat blog?
nobody, gerak ati sendiri

Perkara pertama yang timbul dalam kepala bila mendengar perkataan blog
UPDATE...update

Mereka yang menjadi sumber inspirasi anda dalam dunia blog ..
Ben Ashaari & nadia Farahida ( dia byk tunjuk ajar saya )

Bagaimana anda nak terangkan mengenai blog pada rakan anda yang buta IT
ko pernah tulis diari tak, kalau dalam diari ko selalu apa yang ko luahkan, kira macam tu la, tapi dalam blog ni, bukan pasal peribadi je, kita boleh pelbagaikan lagi cerita & corak penulisan, kira macam ko bukak restoran , ko hidangkan macam2 makanan, tapi lain customer lain la kesukaan dia kan, karang kalau ada yang suka masin, ada yang tak suka sayur, ada yang nak nasik lebih, ada yang tak nak cili, pastu karang kalau ko masak kurang kena selera dorang, ada je yang komplen, so bila customer dah komplen mesti la ko kena ambik kira kan, sebab dorang customer & sebab dorang la restoran ko boleh maju, so kena dengar pendapat & kritikan dorang pasal masakan ko kan....

cuba ko translate kan cerita aku ni ke dunia blog sama gak la, blog ko ramai pembaca, ada yang budak sekolah, golongan cendiakawan, profesional...haaa...paham tak nih....tak pahammmm????? ko takyah la buat blog ko baca je blog aku...hari2 bukak tau...ahhahhahha


Dalam 100 patah perkataan , Apakah blog mampu mempengaruhi kehidupan seharian anda ?
huiiii....bila sebut blog je, aku terus ingat nak update je....nak BW...bangun tido tak lain mesti terbayang2 dah, tapi sebab aku ni berstatus wife, mama & pekerja jadi kena pandai bahagi2 masa, kalau hari cuti, bangun pagi harus buat sarapan dulu, abe & anak2 nak makan, tapi yg penting kasik kenyang & kasik siap anak2 dulu, baru dorang segar kenyang, baru dia tak kacau mama dia nak buat keje lain, pastu siap makan sumer, kemas2 sikit yang patut, ada masa bukak blog dulu update entri pertama waktu pagi, pastu tengok komen, balas komen, apa yang patut, then tutup laptop, pastu sambung buat ke je rumah sket, pastu masak lunch kalau 'M' datang beli je, pastu smbung berbelog balik, BW jap, pastu itu je la sampai malam..

kalau kat ofis lain pulak, sampai je ofis teros bukak blog update sebab BFF aku pepagi suka ajak makan, so ambik masa 10 minit update turun carik makan, then naik atas blog lagi...heiiiiiii memang penangan blog ni terok la...aku dah takleh nak pikir bnda lain, bila keje banyak sket mula la tak tentu arah kan sebab takleh nk berbelog...

abih camno nih...dah terjebak takleh nak undur dah kan...huhuhuuh....kena macam hari ni & semalam, sangat busy sebab ada kenduri sana sini, kang tak pegi cakap apa plk sedara mara kan, pastu kalau pegi bawak netbOok nih kang lagi la orang kata...mau tak mau sunyi la kejap sehari kan...so hari ni balas dendam balik, walaupun ada kenduri aku update jugak, tak kiraaaaaa......






10 comments:

  1. serbuu tuan umah di belognye sambil bace entrynyee *wink..nak tempah header cumil dan murah??mari3 :)

    p/s: shoutbox xde, sini jela ea :)

    ReplyDelete
  2. second tym singgah sini..jom ziarah

    ReplyDelete
  3. wahh.. welcome tu blogging world! hhehhe sama lah ngan sri.. org baru gak kekeke :P

    ReplyDelete
  4. myravea : tq singgah...owwhhh ada buat header?? nnti singgah

    AiDa AzRyN : datang la selalu lagi..huhuh

    ♥cutebabygirl♥ : alamak bkn xmo letak tapi baru je buang, sebab dh jadik tempat berniaga...huhuhu

    Nur Mudrikah : tq sudi singgah...singgah la selalu selalu...

    sri : welcOme utk kamu juga...

    ReplyDelete
  5. Perkara pertama yang timbul dalam kepala bila mendengar perkataan blog
    UPDATE...update

    hehehe.. suke ayat ni
    ALL IN ONE

    ReplyDelete
  6. nur : memang dh mcm kerja hakiki plk asyik kena hapdet je...huhu

    ReplyDelete
  7. @huszaini : itu la,dh xleh berenti dh,kna anta pusat serenti bru blh baik..haha

    ReplyDelete

thanx sudi nak ngOmel blk kt cni..ngOmel la panjang2 takpe saya suker...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Mush mengOmel | Template Designed By Blog Bingkisan Hati